Hadházy Ákos – feljelentjük a magyar kormányt

Donáth Anna EP-képviselővel közösen feljelentjük a magyar kormányt a 4iG tiltott támogatása miatt az EU-nál!

Egyértelmű, hogy nemzetbiztonsági kérdés, hogy egyetlen ember kezébe, a 4iG tulajdonosához kerül-e a magyar internet kapcsolója.

Ezért levelet írtunk az Európai Bizottságnak, hogy állapítsák meg, a cég működése nemzetbiztonsági kockázatot rejt, és nincs rendjén, hogy az állam hagyja, hogy ennyi kritikus infrastruktúra kerül egyetlen magántulajdonos kezébe.

A Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő 4iG végső célja ugyanis az állami műsorszóró cég, az Antenna Hungária bekebelezése, hogy ezzel megkerülhetetlen szereplővé váljon a hazai kommunikációs piacon.

Ha létrejön az üzlet, ez azt jelentené, hogy Orbán Viktor bizalmasának kezében lenne a műsorszórás, az állami gerinchálózat, a műholdas kommunikáció és az optikai hálózat jelentős része.

  • Kérjük a Bizottságot, hogy vizsgálja meg, hogy összeegyeztethető-e az uniós joggal a versenyjogi szabályok alól felmentést biztosító „nemzetstratégiai jelentőségű összefonódást” lehetővé tevő jogszabály.
  • Kérjük a Bizottságot, hogy vizsgálja meg, a felvásárlásokat európai versenyjogi szabályok szerint is, hiszen a cég tevékenysége határokon átívelő.
  • Kérjük a Bizottságot, hogy vizsgálja meg, a cég tiltott állami támogatása-e az MFB 100 milliárd forintos, és az MNB 84,45 milliárd forintos pénzügyi segítsége.
Megosztom