Már nem is burkolt az orosz propaganda

Arold Péter

Akkor most azok számára, akik végkép nem fogják fel, hogy a Fidesz (Orbán) média miért nyíltan orosz párti, mellette kimondottan ukrán ellenes Európában annak ellenére, hogy EU és NATO tag. Viselkedése, minimum feltételezi, hogy más lehetősége nincs. Orbánnak.

Feltételezések sokasága a ragaszkodás hátteréről, már lerágott csont. Nem is foglalkoznék vele.

Annál inkább kíváncsi vagyok a Magyar Nemzet publicistájának érzéskörére, akin a minimális szociális érzékenységet is alig ismerni fel, de ettől függetlenül magát keresztény-konzervatívnak tartó – nem lehet más, hiszen a Magyar Nemzet embere – Pilhál Tamás tollából kipréselt.

Hamarosan akár kétmillió orosz katona állhat majd talpig fegyverben, és kezdheti meg a pár évtizede Ukrajnának nevezett terület leradírozását a térképről”

kezdetű, az orosz propagandától derékig csöpögő” írásában”, ami ugyan lehet egy vélemény, de attól tartok nem az. Legalább is nem csak a saját véleménye.

Az eddigi, Putyin által különleges katonai műveletnek becézett akció kis bemelegítő gyakorlat, gyerekcsíny volt ahhoz képest, ami most várható. Néhány nap múlva nem csupán egy kétszázezres, önkéntesekből és hivatásosokból álló expedíciós sereg simogatja-pofozgatja majd az ukrán katonai célpontokat, hanem milliós ármádia zúdul a szomszédra, hogy elsöpörje az amerikaiak által háborúba hergelt, a NATO által kiképzett, fülig fölfegyverzett, Bandera-kultusszal átitatott, csalinak használt ukránokat.”

Most merje nekem valaki azt mondani, hogy nem élvezi amit leírt. De persze már azt is tudja, miért is tört ki a háború:

„a Szovjet­unió megcsonkított örököse, Oroszország nem szeretne NATO-támaszpontot, Moszkvát fenyegető támadórakéta-ütegeket látni ősi földjén. Pedig Putyin régóta, bő évtizede erről beszél, ezt ismételgeti.”

és ezt ugye az USA NEM AKARJA felfogni.

 „A háború volt a terv. Az 1991-ben megalázott, a mi Trianonunkhoz hasonlóan – ó ezt kár lett volna kihagyni (a szerk.) (bár arányaiban nálunk sokkal kevésbé) megcsonkított Oroszország sarokba szorítása, háborúval és szankciókkal való kivéreztetése és újabb, talán végső földarabolása. Azután pedig következhet az ilyenkor szokásos, hamisítatlan amerikai szabad rablás, amilyet 2014 óta Ukrajnában vagy éppen 1990 után nálunk, Közép-Európában végrehajtottak. Lenyúlni minden gyárat, termőföldet, nyersanyagot, bábkormányt állítani, s mindeközben belehazudni az ottaniak képébe: nesze nektek szabadság, demokrácia!”

Aha! Tehát nálunk az Antall kormány bábkormány volt és az USA rabolta le a gyárainkat. A mestermű szerzőjét nagyon zavarja, hogy:

 „Amerikai fegyverek, irányítás, hírszerzési információk, felderítés, haditerv nélkül a háború rég véget ért volna, béke lenne, új határokkal. Az amerikaiak jelölik ki a célpontokat, az ő segítségükkel süllyesztették el a Moszkva cirkálót, öltek meg orosz tábornokokat. S mindezzel el is szoktak dicsekedni.”

Érted! Új határokkal! 2022-ben valaki úgy gondolja, hogy ezek a határok nem igazságosak, ezért megtámadja a szomszédját.

  2024. március 21-e a Down-szindróma világnapja

További híreink

Megosztom