Minilapszemle – Varga Mihály elárulta, mennyibe fog kerülni a nyugdíjemelés

Zalán György

Majd én elárulom, mennyibe került nekem!

18 éves koromban, 1970-ben kezdtem dolgozni.

Aztán nyugdíjba menetelemig a mindenkori állam levonta a béremből, járandóságomból, juttatásomból meg minden egyéb pénzemből azt, ami ahhoz kellett neki, hogy végezhesse a dolgát.

Mennyibe került a nyugdíjam, a nyugdíjemelésem? Hát egy élet munkájába. Más alapot ilyen összefüggésre nem tudok értelmezni.

Vargamisi ugyanis ilyenkor elmondja, hogy hányszázmilliárdba kerül a költségvetésnek a nyugdíjemelés. Szarok rá, hiába tart ilyenkor hatásszünetet, hogy emésztgesse csak a sok szarfaszú nyugger, mekkoranagy összeg is ez, tudodmit, Misi, mond hozzá, hogy mennyi pénzt szedtek be, és annak ez hanyadrésze?

Mert mi álljuk ezt, nem te, meg az ájtatos főnököd! Én részemről 27% adót fizetek, aki bért is kap, az még többet. És nagyobbat kaszáltok az infláción, mint amennyit visszacsöpögtettek. Mert ez a 15% nem nyugdíjemelés. Az emelés az, ami többet ér. Ha kevesebbet, azt minek hívjam?

Nyugdíjveszteségmérséklés, bazmeg!

Tizenkét éve loptok meg hónapról hónapra, viszont neked akkor is hússzor annyi lenne a nyugdíjad, mint nekem, ha holnaptól zacskót ragasztanál vagy rendszámtáblákat készítenél!

Elárulod, mennyibe kerül az államnak a nyugdíjam? Jó, én meg elárulom, hogy mibe kerültök ti nekem! A nyugodt öregkoromba, a biztonságomba, a szétzavart családomba, a huszonnyolcéves Marutimba, a csak féligszigetelt és vakolatlan házamba, az egészségembe, soroljam?

Nem hinném, hogy a HVG ezt is lehozná.

Megosztom
  Nem vagyok esztéta