Homár Rómában

Arold Péter

Tudjátok, itt az a baj, hogy a Fideszt nem lehet alulról, mindenféle népi kezdeményezésekkel, fórumokkal, szövetségekkel, sztrájkkal, ellenállással megbuktatni.

A Fidesz egy piramis, minek csúcsán a miniszterelnök áll, aki képes arra, hogy mikor gondban van a javára fordítsa a meccset, egy engedménnyel, amit Ő maga, mint legfelsőbb rendű vezető kegyesen megad, ezzel kifogva a szelet az ellenzék vitorláiból, akik ráadásul még evezőt sem vittek magukkal.

A változásokhoz Magyarországon olyan mindenkire kiterjedő életszínvonal csökkenés kell, ami már nagyon régen volt.

A mai Magyarország még mindig a régi úton halad, miszerint mindenki a maga gesztenyéjét sütögeti és magasan tojik az embertársára.

Éppen ezért nincs szerveződés, nincs közös csapat. Az ellenzék arra jó, hogy beálljon egy – most éppen a tanárok mögé – mert saját gondolatuk nincs, miközben ők ugyan úgy nem tették rendbe a fizetésüket éveken keresztül.

Több mint 340 ezer főre tehető azok száma akik az oktatásban dolgoznak. Legyen az iskolatitkár, vagy pedellus. Elképesztően sok. És mindenkinek pénzt adni – amivel megelégszik – lehetetlen, hiszen 70 éve nem rendezték a helyzetüket, és még mindig a nemzet napszámosai. Az egészségügyiekkel egyetemben.

Orbán Viktor képes arra, hogy Ő egymaga „mutassa az utat” és tudja, hogy minden fideszes őt követi. A síp az Ő kezében van, a szabályok tőle függenek és amíg ez így lesz 2026 is az Ő éve lesz.

Teljesen mindegy, hogy Rómában homárt majszolgat, itthon pedig ársapkás a far-hát.

Megosztom
  Nem vagyok esztéta