Nem karókkal, hanem virágokkal várják az autósokat

virágdézsa a Margit körúton

Karók helyett virágokkal gátolják a gyalogosokat akadályozó szabálytalan parkolást.

A Margit körút egy részén nemcsak a járdaburkolat újult meg, hanem lecserélték a szabálytalan parkolást gátló oszlopokat virágosládákra, melyek ugyanúgy hatékonyak, viszont szebbek és zöldebbek.
Már a virágoknak köszönhetően is sokkal kellemesebb ezen a szakaszon sétálni, de itt nem állt meg az önkormányzat, a mostani kísérleti szakaszt követően további területeken is szeretne fákat, illetve biodiverz zöldfelületeket telepíteni, hogy zöldebb legyen a Margit körút. A tervezés a FŐKERT Nonprofit Zrt.-vel közösen már el is kezdődött.

Sajnos, lesznek olyan szakaszok, ahol nincs mód lecserélni a parkolásgátló oszlopokat, hogy a kukákat ki lehessen helyezni, vagy a járda szélessége, illetve más technikai okok miatt, de cél, hogy minél több új zöldfelület kapjon helyet a körút mentén.

A II. kerületi Önkormányzat természetesen gondoskodik a kihelyezett virágokról, de aki szeretne részt venni és segíteni zöldfelületek, vagy a virágok ápolásában, jelezheti szándékát a kozosseg@masodikkerulet.hu címre!

Vélemény?

[Fancy_Facebook_Comments]

Rózsadombi magazin Rózsadomb, Pasarét közéleti magazinja

  • Hol a kutyatáp Mari? Hol-hol! A mosogatóban!
    by rozsadombinfo on 2024.05.02. at 17:40

    Képzelt kérdés, képzelt válasszal, de a tartalom valós. Éttermet záratott be a Nébih, mert száraz kutyatápot tároltak egy vendéglő konyhájában. The post Hol a kutyatáp Mari? Hol-hol! A mosogatóban! appeared first on Rózsadombi magazin .

  • Rágcsálók okozta károk
    by rozsadombinfo on 2024.05.02. at 15:45

    Szponzorált tartalom A rágcsálók, mint az egerek és patkányok, komoly károkat okozhatnak otthonokban, mezőgazdasági területeken és üzleti vállalkozásokban is. A The post Rágcsálók okozta károk appeared first on Rózsadombi magazin .

  • „Színes angol-magyar példamondatok” – Miért érdemes online nyelvet tanulni 2. rész
    by rozsadombinfo on 2024.05.02. at 10:45

    Molnár Bertalant, az angolozz.hu nyelvoktató portál tulajdonosát és vezető fejlesztőjét kérdeztük a „Színes angol-magyar példamondatok” című nyelvkönyvről, amely az első The post „Színes angol-magyar példamondatok” – Miért érdemes online nyelvet tanulni 2. rész appeared first on Rózsadombi magazin .

Megosztom