Elhunyt Falus Ferenc

Múlt pénteken kapott szívinfarktust, a budapesti Szent János Kórházban kezelték. Örsi Gergely a II. kerület Polgármestere Facebook oldalán írt megemlékezést a volt tiszti főorvosról.

Sokan ismerték orvosként, a közügyekért felelősséget viselő értelmiségiként, vagy éppen közszolgaként.

Nekünk, budaiaknak azonban elsősorban szomszédunk volt. Itt élt Pasaréten, és mint egy igazi polgár, úgy törődött közvetlen tágabb értelemben vett otthonával, a II. kerülettel is. Míg mások kórtermekből vagy a képernyőről ismerték, mi leginkább a boltban, a teniszpályán vagy a budai kávézókban találkozhattunk vele. Igazi közösségi ember volt, akire mindig számíthattunk, ha Budáért tenni kellett.

Számomra azonban személyes veszteség is Falus Ferenc halála. Huszonéves koromban, közéleti pályám kezdetén együtt kezdtük el harcunkat a budaiak életét megkeserítő parlagfű ellen. Hiába volt akkor országos tisztifőorvosként Magyarország egyik meghatározó állami vezetője, kérdés nélkül ragadott kaszát, ha éppen erre volt szükség. És ugyanígy kérdés nélkül tekintett egy pályakezdő, lelkes, de még tapasztalatlan fiatalembert mindenben partnernek és egyenlő félnek. Ez a fiatalember én voltam, a közös kaszálás pedig barátsággá nemesedett. Ma egy barátomat vesztettem el, mi budaiak pedig egy olyan közösségi embert, aki bármikor készen állt tenni közös ügyeinkért.

Nyugodj békében, Feri, hiányozni fogsz.

Kegyeleti hírek

Magyar temetkezés Magyarország első kegyeleti portálja. Alapító: Arold Péter 2004

 • Dabas – Az Év Vállalkozója-2022-es díj
  by kegyelettel on 2024.04.04. at 18:47

  Amire büszkék vagyunk! „Ha azért dolgozol, hogy legyen egy életed, akkor vagy egy új dologra, vagy egy új életre van szükséged…” ….ez is lehetne életének mottója Márton Péterné Iványi Zsuzsannának, aki két év csúszással idén márciusban átvehette a Dabas Város által adományozott, ”Az Év Vállalkozója-2022-es díját! Korábban egy hosszabb riport The post Dabas – Az Év Vállalkozója-2022-es díj appeared first on Magyar temetkezés.

 • TANEXPO 2024 Bologna
  by kegyelettel on 2024.04.03. at 10:35

  Pár nap és elkezdődik Bolognában a világ elsőszámú kegyeleti kiállítása, a TANEXPO. A rendezvényre 57 országból 10.000 látogató érkezik a három nap alatt, hogy megtekinthessék a 23.000 m2 kiállítási területen felállított 200 kiállítói standot. Magyarországot a Karsol Kft. képviseli kiállítóként. A TANEXPO több mint 30 éve az Olaszországban készült termékek The post TANEXPO 2024 Bologna appeared first on Magyar temetkezés.

 • Már nem gondolkodnak a szociális temetésben
  by kegyelettel on 2024.03.31. at 09:40

  2013-ban döntött a kormány a szociális temetés lehetőségének törvénybe iktatásáról. Bár már akkor is szinte elképzelhetetlennek tűnt, hogy van létjogosultsága, ettől függetlenül a kormány két évente meghosszabbította a bevezetésének az időpontját. Egy salátatörvényben elrejtett paragrafussal a kormány letett a szociális temetés intézményének bevezetéséről – a bevezetés 2013 óta húzódik, a The post Már nem gondolkodnak a szociális temetésben appeared first on Magyar temetkezés.

Megosztom