Úgy tűnik a II. kerület nem támogatná Alföldi Róbert színházát

Visszavonta az Átrium magánszínház alapítványának 35 millió forintos támogatásáról szóló előterjesztését V. Naszályi Márta – ezt a baloldali polgármester a mai testületi ülésen jelentette be – írja a kemény beszólásairól ismert portál

A támogatás elég visszás lenne; a helyi fideszes önkormányzati képviselő szerint az összegért cserébe a kerületi középiskolásoknak érzékenyítő foglalkozásokat tartanának Alföldi Róberték.

Az önkormányzati bizottságokban már háromszor is leszavazták az Alföldi Róbert nevével is fémjelzett magánszínház támogatását. Bár V. Naszályi Márta egy múlt heti lakossági fórumon még kiállt a színház támogatásának terve mellett, amellyel kapcsolatban több kérdést kapott, úgy tűnik, a kudarctól tartva egy hét múlva mégis meghátrált.

A másik oldal másként látja a helyzetet. A 24.hu cikke szerint

Reakció lejárató cikket írni szándékozó újságírók részére

 címmel közölt ötpontos javaslatcsomagot az Átrium Színház, alighanem arra a Magyar Nemzet-cikkre reagálva, amely azt firtatta, hogy miért kap támogatást az I. kerületi önkormányzattól a színház, amely nem is az I. kerületben van. A cikkben megszólaló I. kerületi fideszes önkormányzati képviselő Gulyás Gergely Kristóf nehezményezi, hogy „a kerületi középiskolásoknak és gimnazistáknak érzékenyítő programokat akarnak tartani az Alföldi Róbert nevével fémjelzett magánszínház szervezésében”.

A színház a támogatás és az érzékenyítés témájára is reagált. Azt írják,

…a minisztérium ebben az évben sok független színház működési pályázatát NEM bírálta el, ezért idén NULLA forintot kaptunk eddig, ebből és a további támogatásokból kell üzemeltetnünk a színházat. Ha nem kapunk támogatást, kénytelenek leszünk bezárni, amit a cancel culture heves ellenzői és a „két oldal közötti párbeszédet” szorgalmazók nyilván nagy sajnálattal fognak végignézni…

Hírek II. kerület Hírek II. kerület – A Mi kerületünk – Rózsadomb magazin

 • II. kerület – Beton helyett zöld – elkezdődött a Margit körút zöldítése
  by rozsadombinfo on 2022.08.04. at 14:15

  Őrsi Gergely 3248 db évelő és 1970 db hagymás növény ültetését kezdtük meg és legalább egy tucat fát fogunk ültetni az érintett területen, a Margit körút páros oldalán. Az elavult közműszabályok és térképek miatt rendkívül nehéz megfelelő helyet találni az ültetendő fáknak, viszont eljött az ideje, hogy szemléletváltással, a már máshol bevált módszerek alkalmazásával bizonyítsuk, van lehetőség a közművek megóvására The post II. kerület – Beton helyett zöld – elkezdődött a Margit körút zöldítése appeared first on Hírek II. kerület.

 • Újra ingatlan pályázat a Margit-negyedben
  by rozsadombinfo on 2022.08.03. at 18:16

  Őrsi Gergely Újabb 19 helyiség várja leendő bérlőjét a Margit-negyedben! Szeptember elejéig várjuk a pályázatokat azokra az ingatlanokra, amelyeket augusztus folyamán, a nyílt napokon tekinthetnek meg az érdeklődők. Az önkormányzati tulajdonban lévő helyiségek bérbevételére gazdasági társaságok, kulturális és civil szereplők, de akár magánszemélyek is vállalkozhatnak. A lista itt elérhető: https://www.margitnegyed.hu/listings/ Az önkormányzati projekt indulása, vagyis 2021. januárja óta, komoly lépéseket The post Újra ingatlan pályázat a Margit-negyedben appeared first on Hírek II. kerület.

 • Megnyílt az Oltalom Karitatív Egyesület VEDD és VIDD adományboltja
  by rozsadombinfo on 2022.08.03. at 15:09

  Őrsi Gergely Megnyílt az Oltalom Karitatív Egyesület VEDD és VIDD adományboltja. Iványi Gáborral közösen nyitottuk meg az Oltalom Karitatív Egyesület VEDD és VIDD adományboltját, a Szilágyi Erzsébet fasor 45. szám alatt. Az adománybolt ötlete két éve merült fel, amikor az egyik baráti beszélgetés alkalmával Iványi Gábor azt mesélte, hogy kaptak 10-20 pár sílécet és ők nem tudják a segítettjeiknek odaadni, The post Megnyílt az Oltalom Karitatív Egyesület VEDD és VIDD adományboltja appeared first on Hírek II. kerület.

Hozzászólok

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .