Nem karókkal, hanem virágokkal várják az autósokat

virágdézsa a Margit körúton

Karók helyett virágokkal gátolják a gyalogosokat akadályozó szabálytalan parkolást.

A Margit körút egy részén nemcsak a járdaburkolat újult meg, hanem lecserélték a szabálytalan parkolást gátló oszlopokat virágosládákra, melyek ugyanúgy hatékonyak, viszont szebbek és zöldebbek.
Már a virágoknak köszönhetően is sokkal kellemesebb ezen a szakaszon sétálni, de itt nem állt meg az önkormányzat, a mostani kísérleti szakaszt követően további területeken is szeretne fákat, illetve biodiverz zöldfelületeket telepíteni, hogy zöldebb legyen a Margit körút. A tervezés a FŐKERT Nonprofit Zrt.-vel közösen már el is kezdődött.

Sajnos, lesznek olyan szakaszok, ahol nincs mód lecserélni a parkolásgátló oszlopokat, hogy a kukákat ki lehessen helyezni, vagy a járda szélessége, illetve más technikai okok miatt, de cél, hogy minél több új zöldfelület kapjon helyet a körút mentén.

A II. kerületi Önkormányzat természetesen gondoskodik a kihelyezett virágokról, de aki szeretne részt venni és segíteni zöldfelületek, vagy a virágok ápolásában, jelezheti szándékát a kozosseg@masodikkerulet.hu címre!

Vélemény?

[Fancy_Facebook_Comments]

Rózsadombi magazin Rózsadomb, Pasarét közéleti magazinja

 • Angolozz.hu
  by rozsadombinfo on 2024.04.17. at 15:39

  Az angolozz.hu tulajdonosát és vezető fejlesztőjét, Molnár Bertalant kérdeztük arról, hogy miért érdemes az online nyelvtanulás felé fordulniuk azoknak, akik The post Angolozz.hu appeared first on Rózsadombi magazin .

 • Tovább folyik az adok-kapok
  by rozsadombinfo on 2024.04.16. at 07:31

  Tegnap az Egyenes beszéd vendége volt Tarlós István volt főpolgármester és Vitézy Dávid vádjaira reagált a műsorban. https://youtu.be/C9u3UPBDE9Y Vitézy Dávid The post Tovább folyik az adok-kapok appeared first on Rózsadombi magazin .

 • Duguláselhárítás Budapest
  by rozsadombinfo on 2024.04.15. at 13:43

  Budapest és Pest megye területén a duguláselhárítás szolgáltatás a kiemelt szolgáltatásom közé tartozik. Minden háztartás rém álma, hogy valamitől eldugul The post Duguláselhárítás Budapest appeared first on Rózsadombi magazin .

Megosztom