Nem karókkal, hanem virágokkal várják az autósokat

virágdézsa a Margit körúton

Karók helyett virágokkal gátolják a gyalogosokat akadályozó szabálytalan parkolást.

A Margit körút egy részén nemcsak a járdaburkolat újult meg, hanem lecserélték a szabálytalan parkolást gátló oszlopokat virágosládákra, melyek ugyanúgy hatékonyak, viszont szebbek és zöldebbek.
Már a virágoknak köszönhetően is sokkal kellemesebb ezen a szakaszon sétálni, de itt nem állt meg az önkormányzat, a mostani kísérleti szakaszt követően további területeken is szeretne fákat, illetve biodiverz zöldfelületeket telepíteni, hogy zöldebb legyen a Margit körút. A tervezés a FŐKERT Nonprofit Zrt.-vel közösen már el is kezdődött.

Sajnos, lesznek olyan szakaszok, ahol nincs mód lecserélni a parkolásgátló oszlopokat, hogy a kukákat ki lehessen helyezni, vagy a járda szélessége, illetve más technikai okok miatt, de cél, hogy minél több új zöldfelület kapjon helyet a körút mentén.

A II. kerületi Önkormányzat természetesen gondoskodik a kihelyezett virágokról, de aki szeretne részt venni és segíteni zöldfelületek, vagy a virágok ápolásában, jelezheti szándékát a kozosseg@masodikkerulet.hu címre!

Vélemény?

Hírek II. kerület Hírek II. kerület – A Mi kerületünk – Rózsadomb magazin

 • Prostitúcióra kényszerítette
  by rozsadombinfo on 2022.08.16. at 08:21

  A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki a saját feleségét zsákmányolta ki, arra kényszerítve a nőt, hogy prostituáltként dolgozzon, és így tartsa el őt.     A Fővárosi Főügyészség azt közölte kedden az MTI-vel, hogy az 53 éves férfi 2006-ban házasodott össze a későbbi sértettel, aki már ekkor is prostitúciós tevékenységet folytatott. A férj munkahellyel, önálló jövedelemmel nem rendelkezett, megélhetését The post Prostitúcióra kényszerítette appeared first on Hírek II. kerület.

 • Augusztus 12-én, pénteken este a Frankel Leó úti zsinagóga falára valaki(k) horogkeresztet festettek
  by rozsadombinfo on 2022.08.16. at 06:56

  Őrsi Gergely Augusztus 12-én, pénteken este a Frankel Leó úti zsinagóga falára valaki(k) horogkeresztet festettek, valamint korábban az épület liftjében SS emblémát és Adolf Hitler monogramját firkálták fel. Az üzenet egyértelmű: a hatmillió ártatlan áldozatot követelő holokauszt után van olyan ember, aki szerint a túlélők és leszármazottaik által látogatott zsinagógának nincs helye Budán. A mi válaszunk legalább ilyen egyértelmű. Buda The post Augusztus 12-én, pénteken este a Frankel Leó úti zsinagóga falára valaki(k) horogkeresztet festettek appeared first on Hírek II. kerület.

 • Energiaválság
  by rozsadombinfo on 2022.08.10. at 12:20

  Őrsi Gergely A magánterületen engedéllyel kivágott fákat az önkormányzat tűzifaként hasznosítja, ingyenesen elszállítja és ajánlja fel rászorulóknak, hogy kevesebb erdőt kelljen irtani. Kerületünkben kiemelten fontos, hogy megvédjük környezetünket és csökkentsük a klímaváltozás okozta károkat. Ezért kezdeményezek egyeztetést az új, lazított fakitermelési szabályozás kapcsán a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, hogy az új szabály ne vezessen tarvágáshoz, erdőirtáshoz. A közelgő energiaválság miatt sokan The post Energiaválság appeared first on Hírek II. kerület.

Hozzászólok

hozzászólás lezárva.