Őrsi Gergely – Nem adtuk fel

Egyre több hír és információ kerül napvilágra az őszi postabezárásokkal kapcsolatban országszerte. Több és több posta nyit ki újra, ilyen-olyan segédlettel. most a II. kerületben sikerül talán újra elérhetővé tenni az egyik bezárt postát.

Eddig Hatvanban és Kaposváron is sikeresek a tárgyalások.

Őrsi Gergely

Nem adtuk fel – Hosszú tárgyalások után két postát tudunk újranyitni különleges módon a II. kerületben – A Kelemen László utcai és Török utcai posta januárban újranyithat.

Miután ősszel a nyolc II. kerületi postából mindössze kettő maradt nyitva, tárgyalásokat kezdeményeztünk a Magyar Postával annak érdekében, hogy több postát újranyithassunk.

Az önkormányzat első körös ajánlatában a Török utcai és a Kelemen László utcai posta rezsijének átvállalása és a bérleti díjak elengedése szerepelt. Mivel ez a két posta üzemelt önkormányzati ingatlanban, így ezen helyiségek esetében volt lehetőségünk nagyobb szerepet vállalni.

Több körös tárgyalás után végül sikerült megállapodni a Török utcai és a Kelemen László utcai posta újranyitásáról.

Az újranyitás az alábbi feltételek mellett valósulhatott meg:

– A Török utcai postánál az eddig bérelt ingatlant ingyen a Posta tulajdonába adja a kerület, feltéve, ha az 1959 óta postahivatalként működő ingatlan továbbra is postaként üzemel, így történelmi funkciót is védünk

– a Kelemen László utcai postánál pedig a szolgáltatás igénybevételéért díjat fizet a II. kerület 28.900.000,- Ft + áfa összegben 18 hónapra

azzal, hogy a Magyar Posta Zrt. vállalja, hogy mindaddig, amíg a jogszabályban kizárólagos egyetemes postai szolgáltatás alanyaként köteles ellátni feladatát, addig a postai szolgáltató tevékenységet ezen a két helyen biztosítja.

Az újranyitó posták mellett felajánlottuk, hogy partnerként segítjük a költséghatékony postaszolgáltatás fejlesztését, például postapontok üzembe helyezését.

Az automatákkal és azzal, hogy újranyithat a a Kelemen László utcai posta és az amúgy 1959 óta postahivatalként működő Török utcai posta, bízom benne, hogy sikerül csökkenteni a terhelést a működő postákon, és így kevesebbet kell várakozni és összességében könnyebben férhetünk hozzá a postai szolgáltatásokhoz.

  Még sem az lesz, mint amit ígértek

Köszönjük a Magyar Postának, továbbra is kiváló együttműködésre törekszünk!

A posták újranyitása 2023 januárjában várható, a pontos időpontról természetesen tájékoztatást fogunk adni.

Megosztom