patkányirtás Budapest

Új alapokon Budapest kártevő mentesítése

Patkányirtás Budapest – Döntött a főváros a kártevőirtással kapcsolatos közbeszerzésről, a következő két évben az RNBH Konzorcium végzi a patkányirtást Budapesten – közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

    A közlemény szerint a feladatot korábban is ez a cég látta el, de a jövőben teljesen más követelményeknek kell megfelelnie.


    Nagyobb összeget költenek 2021-22-ben a patkánymentes Budapest fenntartására, és ezért a nyertes vállalattól olyan irtást várnak el, amely megfelel a 21. századi követelményeknek – közölték.


    Az új szerződés másként határozza meg az irtási területeket is: Budapest teljes területére ki kell terjeszteni a tevékenységet, a gócpontokat pedig – szemben a korábbi szerződéssel – már pontosan és ellenőrizhetően jelölte ki a főváros.

  „A mostani szerződés szakmailag, jogilag és a transzparencia szempontjából is tisztább, a főváros érdekeit képviseli”


  

– fogalmaztak.
    Azt írták, hogy az április és november közötti, elszaporodás szempontjából veszélyes időszakban nagyobb intenzitással folyik a kártevő-mentesítés a legveszélyeztetettebb területeken. Az új szerződés alapján Budapest határozza meg azt a húsz kiemelt csomópontot, amelyben mintegy hétszáz helyen „folyamatos méregmező fenntartása szükséges”.


    A patkányészleléssel kapcsolatos bejelentések ezután a fővároshoz futnak be, nem az irtást végző céghez. Így minden bejelentésről értesül Budapest, és városgondnokok segítségével maga is ellenőrizni tudja a fertőzöttséget, ezáltal a vállalkozó munkáját. Megmarad a Nemzeti Népegészségügyi Központ bevonása is az ellenőrzésekbe – tették hozzá.


    Felidézték, hogy a fővárosi önkormányzat előző vezetősége 2018 júliusában kötötte meg a korábbi szerződést a közbeszerzési eljárásban nyertes RNBH Konzorciummal.

A Fővárosi Közgyűlés tavaly júniusban egyhangú döntést hozott arról, hogy a hatályos vállalkozási szerződés felülvizsgálata indokolt és szükséges, miközben a szolgáltatás folyamatosságát a megszüntetés időpontjáig fenn kell tartani.


    A szolgáltatás alapdíja két évre bruttó 899,2 millió forint – olvasható a közleményben.

Megosztom