Zöld Budapest Tanácsadó Iroda nyílt a Városházán

Zöld Budapest Tanácsadó Iroda nyílt a Városházán, ahol a budapestiek a levegőtisztaság-védelemmel és a magánlakások energetikai korszerűsítésével kapcsolatban kaphatnak teljes körű felvilágosítást.

Zöld Budapest Tanácsadó Iroda nyílt december 7-én a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján. Az iroda újszerű együttműködési formában kettős funkciót lát el.

Egyrészt a Főpolgármesteri Hivatal ökomenedzserei a Fővárosi Önkormányzat HungAIRyprojektje keretében tanácsadást nyújtanak a helyes fűtési technikákról, a komposztálásról, az energiahatékonyságról, közreműködnek a települési mobilitási tervek és munkahelyi közlekedési tervek kidolgozásában, és tájékoztatást adnak a levegőminőség javítását célzó hazai és uniós pályázatokról. A LIFE IP HungAIRy projekt az Európai Unió LIFE programjának támogatásával valósul meg.

Az iroda emellett otthont ad az Energiaklub és a Magyar Energiahatékonysági Intézet által működtetett RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központnak is. Itt a lakástulajdonosok egy egyablakos  tanácsadó rendszerén keresztül teljes körű tanácsadást kaphatnak lakásuk energetikai felújításának megvalósíthatóságáról a tervezéstől a finanszírozáson át egészen a használatbavételig és az üzemeltetésig.

A Zöld Budapest Tanácsadó Iroda címe: Budapest 1052 Bárczy István utca 1-3.

HungAIRy levegőtisztaság-védelmi ökomenedzserei a decemberi próbaüzem alatt az alábbi időpontokban várják az érdeklődőket:

H: 9:00-18:00

K: 9.00-13.00

SZ: 9:00-18:00

CS: 13.00-16:30

P: 8.00-14:00

Bővebb információ: http://www.hungairy.hu

E-mail: okomenedzser@budapest.hu

RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központ nyitvatartása:

Hétfő és szerdán: 9.00-16.00

Előzetes időpontfoglalás tanácsadásra szerda 9.00-12.00-ig tartó időintervallumra lehetséges a https://renopont.hu/idopontfoglalas linken, előzetes regisztrációt követően.

Email: fovaros@renopont.hu

Megosztom