Zökkenőmentesen folyik a Lánchíd felújítása

Megkezdődött a Lánchíd új pályaszerkezetének festése – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

    Zökkenőmentesen folyik a Lánchíd felújítása: a híd közepén elkezdődött az új acél pályatáblák, a javított bennmaradó szerkezetek, valamint a láncok alsó szakaszának korrózióvédelme. A medernyílás pályaszerkezetén végzett munkához négy festősátort állítottak fel a hídon.
    A 380 méter hosszú hídon a két pilon közötti – csaknem 200 méteres szakasz – tavaly december közepére egybefüggően járhatóvá vált, az alatta lévő régi acélszerkezeteken ugyanakkor még javítják a hibákat. A pillérek közötti szakasz mindkét oldalán elkészült az új gyalogosjárda, a pillérek és a partok közötti részen haladnak „kifelé” az új útpályát alkotó, 6-8 tonnás acélelemek elhelyezésével.
    Megújul a zászlótartó bástyák kőfelülete. A pesti oldal déli zászlótartó bástyájának kövei már teljesen megújultak, és az északi bástyán is hamarosan befejeződnek a munkák. A kőfelületeket letisztították, a sérüléseket javították, és a szükséges kőcseréket is elvégezték, majd a pótlásokat az oroszlánszobrokhoz hasonlóan patinázták, vagyis a színüket a bástyák többi részéhez igazították.
    Ezekre az építményekre a felújítás során díszvilágítást szerelnek, amely megvilágítja a bástyákat és az új zászlótartókat, illetve zászlókat.
    A Lánchíd rekonstrukciója 2021 tavaszán kezdődött meg az A-Híd Zrt. kivitelezésében. A korszerűsítés a tervek szerint 2023-ig tart, de az útpálya már az év végén elkészül – közölte a BKK.

Megosztom