Átadták a Darázsfészek Kosárlabda Csarnokot

Testnevelés órákra, országos versenyekre és a Zsíros Tibor Kosárlabda Nemzeti Akkreditált Akadémia utánpótlás-nevelési tevékenységére is lehetőséget nyújt a Kőbányán átadott új kosárlabdacsarnok.

A Harmat Általános Iskola területén lévő sportlétesítményt a Kőbányai Önkormányzat az akadémiát működtető Kőbányai Diákok Sportegyesületével együttműködve építette meg. „Kőbánya mára a fővárosi kosárlabda egyik fellegvára lett, amelyben nagy szerepe van az országos hírnevet szerzett Kőbányai Darazsaknak. Büszke vagyok rá, hogy példaértékű kihasználtságú, a kerületi diákok, felnőttek és profi sportolók igényeit is kielégítő sportcsarnokot adhatok át. A sportnak minden korosztályban kiemelt szerepe van az egészség megőrzésében, a Kőbányai Önkormányzat pedig fontos feladatának tartja, hogy ehhez megfelelő feltételeket biztosítson.” – mondta az átadás után D. Kovács Róbert Antal polgármester. A kosárlabdacsarnok 645 millió forintból épült meg, amelyből 447 millió forint TAO támogatás, 198 millió forint pedig önkormányzati vissza nem térítendő támogatás volt.

Kőbánya második kosárlabdacsarnokának, a Darázsfészek Kosárlabdacsarnoknak az építése a Harmat Általános Iskola területén 2017 novemberében indult. Az iskolának szüksége volt tornateremre, a nemzeti rangra emelt Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia pedig kinőtte a 2014-ben felavatott csarnokát a Kada Mihály Általános Iskolában. A 600 négyzetméteres új csarnokban a fő kosárlabdapálya mellett két kis pálya, négy öltöző fürdőkkel, kondicionáló helyiség és szertár, edzői öltöző, akadálymentesített mosdó és közösségi helyiség kapott helyet. Utóbbi arra is alkalmas, hogy a gyerekek, fiatalok ott tanuljanak, leckét írjanak.

Megosztom

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.