Lekapcsolták az ELIOS lámpáit

Végelszámolják a valamikor Tiborcz István tulajdonrészéhez tartozó ELIOS Zrt.-t

A társaság folyamatban lévő szerződéseit lezárják, üzleti tevékenységét fennmaradó kötelezettségek és nyitott tételek nélkül megszüntetik.

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. 2015-től tulajdonosa az ELIOS INNOVATÍV Zrt-nek – derült ki a Magyar Építőkhöz eljuttatott közleményből.

„Az eltelt időszakban az ELIOS INNOVATÍV Zrt. ellen több európai és magyar hatóság is vizsgálatot indított, mely eljárások 2019-ben, illetve 2020-ban elmarasztalás nélkül lezárultak” – fogalmaz az összegzés. „Az eltelt időszakban az ELIOS INNOVATÍV Zrt. folyamatosan helyt állt az addig elvégzett munkálataiért, garanciális kötelezettségeiért, azonban a hazai sajtó folyamatos támadásai és a negatív hírek miatt a Társaság nagyfokú piacvesztést szenvedett, ezáltal bevételei minimalizálódtak.”

Az ELIOS INNOVATÍV Zrt. tulajdonosai úgy döntöttek, hogy a további veszteségek elkerülésének érdekében a Társaságot végelszámolják, a folyamatban lévő szerződéseket lezárják, üzleti tevékenységét fennmaradó kötelezettségek és nyitott tételek nélkül megszüntetik.

Tiborcz István 2015. április 28-ai hatállyal értékesítette az Elios Innovatív Zrt.-ben levő tulajdonrészét.

2009 tavaszán négy vállalkozást alapított Tiborcz István és barátja, Erdei Bálint: ES Water, ES Gas, ES Audit és ES Light. A négy vállalkozás 2009 őszén beolvadt a 2009 nyarán alapított ES Holding Zrt.-be (az Elios Innovatív Zrt. jogelődjébe. Tiborcz István 2015. április 28-ai hatállyal értékesítette az Elios Innovatív Zrt.-ben levő tulajdonrészét.

2015-ben alapította meg a BDPST Group nevű ingatlanfejlesztéssel és -forgalmazással, valamint szállodaüzemeltetéssel foglalkozó vállalkozását, amelynek azóta is meghatározó tulajdonosa.

A 2019-es Befolyás-barométer szerint ő Magyarország 22. legbefolyásosabb személye.

Jogi végzettséget szerzett a Károli Gáspár Református Egyetem jogi karán, 2018-ban államvizsgázott.

2021-ben családjával a spanyolországi Marbellába költözött.

Tiborcz Istvánnal készült riport a portfolio.hu-n

Címlapfotó: portfolio.hu

Megosztom