Katinka nyílt levele

Hosszú Katinka gyermeket vár. Ezt már a fél világ tudja és örül. De akkor miért kell belefingani a nullás lisztbe?

Hosszú Katinka a magyar úszósport mindenkori legnagyobb alakja nem tudja letenni az úszódresszt. Megint nekiment a vezetésnek, de most nem lesz buktatás.

Hosszú szerint a mai sportvezetésben sokan a saját pozíciójukat tartják a legfontosabbnak, és ez a felfogás egy bukott érában használt ideológiai rendszert jelképez.

Katinka Hosszu 

Elkészült az Úszóakadémia akkreditációs anyaga, mely több mint egy év rengeteg munkáját és szaktudását tartalmazza. Ezúttal is köszönöm azoknak a nagyszerű magyar és külföldi szakembereknek, akik megosztották velem tudásukat! Köszönöm a magyar úszósport tagszervezeteinek a támogatást és a hozzáadott véleményüket!

Sajnálatos módon úgy látszik a sportban az egyéni érdekek még mindig megelőzhetik a szakmai érdekeket. Így nem kaptam meg a lehetőséget, hogy az Úszóakadémiámat elkezdhessem. A sportvezetésben sokan a saját pozíciójukat tartják a legfontosabbnak, nem pedig a sport fejlődését. Ez a fajta mentalitás – véleményem szerint – az úszósportot is károsítja, amit a közeljövőben már érzékelni fogunk. Ezt az idejétmúlt elképzelést, módszert én támogatni nem tudom. Egy mára már bukott érából használt ideológiai rendszert alkalmaznak, ahelyett, hogy az utókor tisztességes, egyenes és progresszív nevelését tűznék ki célul.

Bár az összetett nagy projektem egyelőre nem jön össze, immáron az említett akadémiai anyagot is felhasználva az Iron Swim-ben továbbra is szeretettel várjuk azokat, akiknek a legfontosabb, hogy a képzés nem a sportpolitika, nem a klub hanem a versenyző érdekeit és a sport szeretetét tartsa szem előtt. Csakis ilyen értékekre alapuló rendszerben tudom saját megszületendő gyermekemet is elképzelni.

“Őseink múltja, kudarca nem a mi felelősségünk, de a magunk és gyermekeink jövőjét építeni, ha kell küzdeni érte, kötelességünk” -HK

Hosszú Katinka

20-szoros Világcsúcstartó

26-szoros Világbajnok

  Ad le a voksod!

3-szoros Olimpai Bajnok

35-szörös Európa-bajnok

308-szoros Világkupa győztes

97 nemzetközi érem (EB, VB, Olimpia)

4-szer az év Világ Legjobb Női Úszója

7-szer az év Magyar Női Sportolója

Cikk a nepszava.hu-n


Megosztom