Az I. kerület felfüggeszti a Mészáros utcai buszparkoló előkészítési munkáit

A Budavári Önkormányzat határozatlan időre felfüggeszti a Mészáros utcai buszparkolóval kapcsolatos előkészítési munkákat – közölte az I. kerület polgármestere szerdán a Facebook-oldalán.

V. Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) azt írta: amikor a Mészáros utcai buszparkoló megvalósításáról döntöttek, az a cél vezérelte őket, hogy mentesítsék a budai Várat, a Gellérthegyet és a kerület egészét a koronavírus-járványt megelőző turistabuszkáosz alól.
    Az elmúlt hónapban a kerületben megannyi lakossági és szakmai egyeztetést folytattak a projekttel kapcsolatban; számos valós aggodalmat és felvetést hallgattak meg és építettek be a tervezési folyamatba – jelezte a politikus.

„Ugyanakkor több olyan támadással is szembesültünk, amelyek ezeket az aggályokat politikai célokra és félelemkeltésre használták fel”

– tette hozzá.
    A polgármester közölte, közben a MÁV-val való hosszas egyeztetés és a testületi döntés után az általa aláírt szerződést a MÁV, ígéretei ellenére – nem ismert okokból – szerdáig nem írta alá. „Mivel ekkora jelentőségű beruházást ilyen fokú bizonytalanságban nem lehet előkészíteni”, V. Naszályi Márta szerdán visszakérte a tervezett buszparkoló területére vonatkozó bérleti szerződést a MÁV-tól. Egyúttal a buszparkoló előkészítési munkáit határozatlan időre felfüggesztették – fűzte hozzá.


    V. Naszályi Márta szerint a buszparkolóval az egész kerület nyerne, és „nem csak az évi több száz milliós nagyságrendű – a kerületre fordítható – bevételt, amit a parkoló előzetes számításaink alapján termelne”.
    Évtizedek óta súlyos gondokat okoz a turistabuszok parkoltatásának problémája, és erre a szakértői elemzések szerint is az önkormányzat által támogatott elképzelés a jó megoldás – írta bejegyzésében, amely szerint a kerület ugyanakkor elkötelezett abban, hogy olyan megoldás szülessen, ami nem növeli a környék zaj- és légszennyezését, és bírja a kerület lakóinak támogatását.

    Ezért a hatásvizsgálatok elkészülte előtt a területet nem veszik bérbe. A következő időszakban méréseket és vizsgálatokat végeznek, valamint folytatják az egyeztetéseket – fővárosi szinten is – a turistabuszhelyzet javítása érdekében – közölte V. Naszályi Márta.

Felfüggesztjük a Mészáros utcai buszparkolóval kapcsolatos előkészítési munkákat __________________ Amikor a Mészáros … Közzétette: V. Naszályi Márta polgármester – & nbsp; 2021. május 12., szerda


Budavári magazin I. kerület Budavár közéleti magazinja

  • Irány Monte Carló!
    by budavarihirek on 2023.12.07. at 10:20

    Egy verseny akkor igazán eredményes, ha a jövőbe mutat, és elindít egy fejlődési pályán. – jelentette ki a World Top Model hazai döntőjének a versenyigazgatója, Trejtnar Anita. A World TOP The post Irány Monte Carló! appeared first on Budavári magazin I. kerület.

  • Ha nem találod ott, ahol eddig volt, ne rémülj meg
    by budavarihirek on 2023.12.02. at 12:13

    Budavári ivókutak leszerelése és karbantartása. Budapest Főváros Önkormányzata a “Hőségháború 2020 projekt” részeként több időszakosan üzemelő ivókutat létesített kerületünkben. Ezen ivókutakban, kialakításukból adódóan a téli fagyos időjárás kárt tehet, ezért The post Ha nem találod ott, ahol eddig volt, ne rémülj meg appeared first on Budavári magazin I. kerület.

Megosztom