Rendőrségi nyomozás Donáth Anna ügyében

Ismeretlen tettes ellen rágalmazás vétsége miatt nyomozást rendelt el a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság, Donáth Anna feljelentése alapján, írja közleményében a Momentum.
Donáth Anna momentumos EP-képviselőről a Ripost.hu-n jelent meg az „Egy diáklány állítja: Szexuálisan zaklatta a Momentum EU-képviselőnője” című, az Origo.hu-n pedig a „Egy fiatal lány állítja: Donáth Anna szexuálisan zaklatta a Sziget Fesztivál után” című cikk.

A kormányközeli sajtóban megjelent írásokban egy fiatal lány azt állította, hogy Donáth Anna szexuálisan zaklatta a „Sziget fesztiválos bulik után”. A feljelentésben foglaltak szerint a cikkekben Donáth Anna becsületének csorbítására alkalmas tényállításokat jelentettek meg.

A bíróság végzése alapján a rendőrség megpróbálja kideríteni, hogy ki volt a cikk írója, a megjelenéséért felelős személyek, valamint a történet alapjául szolgáló névtelen levél szerzője. Ehhez tanúként kihallgatják Ómolnár Miklóst, a ripost.hu és a Ripost főszerkesztőjét, valamint Gábor Lászlót, az origo.hu főszerkesztőjét  is.

Az ügyel kapcsolatba Donáth Anna a következőket nyilatkozta

„Azért kell utánamenni és kimondatni velük, hogy hazudtak, hogy ha valós történet kerül napvilágra, azt komolyan vegyék az emberek.

Hiszen hány ártatlan áldozat marad csendben, mert fél a meghurcoltatástól, és hogy a végén őket hazugozzák le?

Közös felelősségünk ebben a folyamatosan dezinformált világban olyan etikai normákhoz ragaszkodni az újságírásban, ahol nincsenek névtelen bejelentők, nem létező tanúk, névtelen cikkírók, követhetetlen hivatkozások.”

index.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .