3. GlasSpring magyar kortárs üvegművészeti tárlat

Szeptember közepéig látogatható a 3. GlasSpring magyar kortárs üvegművészeti tárlat az 1. kerületi Tér-Kép Galériában.

A 45 művész mellett a MOME hallgatóinak gyermekkor utáni nosztalgia nyomán született alkotásai harmónikus egységbe rendeződnek a természet ihlette művekkel

A középpontban Sipos Balázs Ferenczy Noémi-díjas üvegművész “Kiűzetés a Paradicsomból” című szobra áll. A Nemzetközi Stúdióüveg Mozgalom 60 éve folyó küzdelmének köszönhetően mára elismerik elvitathatatlan szerepét a képzőművészeti műfajok között. Részletek a Kiskép Galéria oldalán http://mutermek.com/glasspring-megnyito/

Vélemény?

I. kerület – A MI kerületünk Hírek I. kerület – Budavár Magazinja

 • Több mint 8,8 millió adag vakcinát szállított már a Pfizer Magyarországra
  by budavarihirek on 2021.09.27. at 09:24

  .  Megint több mint 170 ezer adag Pfizer/BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra, ezzel meghaladta a 8,8 millió adagot az országba szállított Comirnaty oltóanyagok mennyisége.    A Pfizer több mint nyolc hónapja heti rendszerességgel szállítja Magyarországra a Covid-19 elleni vakcinát, ez volt a 40. szállítmány.     A cég 2021 első negyedévében leszállított több mint 1,5 The post Több mint 8,8 millió adag vakcinát szállított már a Pfizer Magyarországra appeared first on I. kerület – A MI kerületünk.

 • Most égethetek avart a kertben, vagy nem égethetek
  by budavarihirek on 2021.09.26. at 18:06

  Nagy a bizonytalanság abban, hogy szabad-e még a kerti hulladékot elégetni, és ha igen mikor, ha pedig tilos, mit tehetnek mást? Sokan azt sem tudják, a saját településükön éppen milyen szabályozás van érvényben. Ha viszont a kerttulajdonos rossz időben, rossz helyen éget avart vagy krumpliszárat – nemcsak a tűzoltóságot hívhatják The post Most égethetek avart a kertben, vagy nem égethetek appeared first on I. kerület – A MI kerületünk.

 • Nem adták ki az első díjat a dráMÁzat pályázat DrámaÍRÓ kategóriában
  by budavarihirek on 2021.09.26. at 09:20

  Nem adták ki az első díjat az idén ötödik alkalommal megszervezett dráMÁzat drámapályázat drámaÍRÓ kategóriában – közölték az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők. A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, a nagyváradi Szigligeti Színház és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem által szervezett dráMÁzat drámapályázatra összesen 134 pályamű érkezett. Ezek közül negyven magyar nyelvű dráma The post Nem adták ki az első díjat a dráMÁzat pályázat DrámaÍRÓ kategóriában appeared first on I. kerület – A MI kerületünk.

Ha érdekesnek találtad, írd meg véleményed

Hozzászólások lezárva.