•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az elképzelés szerint tilos lesz az I. kerületben az elektromos rollerek használata. Varga Dániel képviselő előterjesztésében kérte azok használatának és bérlésének megtiltást. Ezt a beterjesztését egy Facebook posztjában is közölte.A poszt alatt többen ellenzik az új tervezet rendeletet, hiszen az eszköz egy jól bevált közlekedési forma nem csak a kerületben. Azt tudni kell, hogy már a VII. kerületben is problémát okoztak ezen járművek parkoltatása.
Elég volt a szanaszét hagyott rollerekből!
A kerületi állapotokat látva és rengeteg lakossági megkeresés hatására év elején a Városfejlesztési Bizottság elé vittem az elektromos bérrollerek ügyét. Ekkor döntöttünk arról, hogy Önkormányzatunk illetékesei a későbbi szabályozás céljából megvizsgálják a hazai és nemzetközi példákat az e-rollerekkel kapcsolatban.
Körülbelül egy héttel ezelőtt a rollerkérdés újabb állomáshoz érkezett, amikor a piacvezető rollerkölcsönző cég több tucat eszközt helyezett ki a kerület forgalmasabb pontjaira. Például a 16-os busz Donáti utcai megállójába, ami a múlt héten valóságos rollerlerakattá vált. A mellékelt fotókon a mai helyzet látható, itt már szellősebben, de még mindig szép számban vannak a járművek.
Tekintettel arra, hogy a sokszor eldőlt, vagy bokorba hajigált rollerek rossz fényben tüntetik fel kerületünket, továbbá a járdán szanaszét hagyott eszközök rendkívül balesetveszélyesek és bosszantók úgy döntöttünk, hogy az új Közterületek használatáról szóló rendelet megalkotása során végleg megoldjuk a kérdést. A rendelet előkészítése már zajlik, várhatóan az ősz folyamán életbe is fog lépni. Az új szabályok alapján többek között tilos lesz az I. kerületben közterületen rollert bérelni és azokat parkoltatni.

Varga Dániel képviselő bejegyzése:⛔🛴 Elég volt a szanaszét hagyott rollerekből!A kerületi állapotokat látva és…

Közzétette: Budavári Önkormányzat – 2020. szeptember 16., szerda

 

Ezt is olvassa el!
1 1 vote
Article Rating
0

Ha érdekesnek találtad, írd meg véleményed

Subscribe
Visszajelzés

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments