Danubia Zenekar

Miniturnéra indul a Danubia Zenekar

Különleges zenei összeállítással várja november közepén az izgalmakra, felfedezésre és elmélyülésre vágyókat a Danubia Zenekar.

Egy magyarországi bemutató, egy magyar népzenét (is) használó, ritkán játszott mester, egy „magyaros” zongoraverseny, és az orosz népzenét először magas szinten műveibe építő óriás találkozásával az év egyik legizgalmasabb műsorösszeállításával jelentkezik a Danubia Zenekar. Abrahamsen, Weiner, Haydn és Csajkovszkij műveit Keszthelyen, Budapesten, Pécsen és Egerben is meghallgathatja a közönség, hiszen ezzel a műsorral négy állomásos miniturnéra indul a zenekar.

Különleges zenei összeállítással várja november közepén az izgalmakra, felfedezésre és elmélyülésre vágyókat a Danubia Zenekar.

A dán Hans Abrahamsen az egész világon ünnepelt mester, akinek hazánkban most először műsorra tűzött zongoraversenye csak az előadó bal kezét veszi igénybe, azt viszont meglehetősen: a tűzijátékszerű zene hatalmas kihívás elé állítja majd a zongoristát, Balog Józsefet, aki az idei évadban a Danubia rezidens művészeként több alkalommal is színpadra áll a zenekarral. Weiner Leó Szerenád című darabjával robbant be a hazai és nemzetközi zenei életbe, azonban ezt a művét az utóbbi évtizedekben nagyon ritkán veszik fel repertoárjukra a zenekarok, ezzel ellentétben Csajkovszkij V. szimfóniája és Haydn D-dúr zongoraversenye az egyik leggyakrabban játszott alkotásai a szerzőknek.

November 14-én Keszthelyen, a Balaton Színházban, november 15-én Budapesten, a Zeneakadémián, november 17-én Pécsen, a Kodály Központban, november 20-án Egerben, a Gárdonyi Géza Színházban csendülnek fel az eddig még soha, néha vagy gyakran hallható dallamok, mindenhol egyedi összeállításban. Mind a négy koncerten Balog József, Liszt-díjas zongoraművész lesz a szólista, aki a turné kapcsán a következő gondolatokat mondta:

„Szívemhez nagyon közel áll az, amit a Hámori Máté vezette Danubia Zenekar vall a zenéről. Szerintük, és szerintem is, komolyzene nincs, csak zene van, és ez a gondolat talán egy kicsit el is oszlatja a „lila ködöt” azok számára, akiknek ez a zenei világ megközelíthetetlen. Alapvető tapasztalatom az, hogy először kihívás ugyan valakit elhívni egy „komolyzenei” koncertre, de aki nyitott szívvel és értelemmel vesz részt rajta, az szinte biztosan visszatér. A koncertélmény nagy-nagy részben az előadók hitelességén múlik. Személy szerint nagyon régi és különleges a kapcsolatom a Danubia Zenekarral, hiszen a zenekar tagjai többnyire az én generációm tagjai, térben és időben együtt haladunk, fejlődünk az életben. Sok-sok nagyszerű előadás van már mögöttünk és nagy lelkesedéssel várom a most következő turnét is!”

  Még sem az lesz, mint amit ígértek

További információ: www.utazenehez.hu

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .