A MOLK vezeti egy éven át az EU-kamarák elnökségét

Az EU-s tagországok Kamarái, az Olasz Kereskedelmi Kamara és a magyar intézmények eredményes együttműködésének bizonyítékát láthattuk a Dorothea Hotelben lezajlott EU-Kamarák elnökségi átadó ünnepségén.

Az EU-kamarák alelnöke,  Alessandro Stricca úr nyitotta meg az ünnepséget, megköszönve minden jelenlévő részvételét, különös tekintettel az Európai Ügyek Minisztériuma Miniszter Helyettesének, Dr. Barna Pál Zsigmondnak, aki  beszédében megköszönte, valamint támogatásáról biztosította a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara Elnökét, Bernardino Pusceddu urat, aki ettől a pillanattól egy éven át viseli az EU-Kamarák elnöki címét.

Történelmi utalások hangzottak el az EU-kamarai alkotmányra és a stabilizációra vonatkozólag, majd a jelenkorban tapasztalható globális válságra buzdító szavak vezették a beszédét. Az olasz nagykövetség konzulja, Randazzo Diego úr kiemelte az összes képviselő szövetség és hatóság közötti szoros együttműködés fontosságát Magyarországért, melyet a Pesti Kereskedelmi Kamara alelnöke, Vereczkey Zoltán is osztott megszólalásában. Bernardino Pusceddu elnök – egyetértve az előtte elhangzotakkal – zárta az eseményt  a soros elnökség hivatalos átadása előtt.

Fotó: Arold Péter APEV Média

Megosztom
  Még sem az lesz, mint amit ígértek

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .