Ezeöccá! Jó lesz?

Arold Peter

A kínai rendőrök érkezésétől felrobbant az internet. Folyamatosan dőlnek az „ezeöccá” poénok.

Az „Egy övezet, egy út” kínai kezdeményezés lehetőségeiről rendeztek nemzetközi szemináriumot Budapesten kínai és magyar kutatók részvételével. A Xinhua Intézet rendezésében tartott tanácskozáson Horváth Levente, az Eurázsia Központ vezetője arról beszélt, jó döntésnek bizonyult a keleti nyitás politikája, és kiemelte, Kína „Egy övezet, egy út” projektje az átalakuló világrend egyik modelljévé válhat.

Ennek keretén belül Magyarországa kínai rendőrök érkeznek, és az együttműködési megállapodás célja a BM szerint a két ország idegenforgalmi területei biztonságának javítása a turisztikai csúcsidőszakokban, és általában a nagyobb tömegeket vonzó események alkalmával.

A megállapodás kritikusai attól tartanak az Euronews cikke szerint, hogy Kína a rendőrökkel Magyarországon is ellenőrizné az állampolgárait. Az nem titok, hogy a Kínai Kommunista Párt világszerte kémkedik polgárai után. A Safeguard Defenders emberi jogi szervezet 2022-ben derítette ki, hogy Kína illegális rendőrőrsök nemzetközi hálózatát működteti – írja a Telex

Hát hiába. Mi magyarok, mindenből viccet csinálunk. Ebből is.

„Ha jönnek a kínai rendőrök, akkor a Teve utcai székházra ki lesz írva, hogy Po Lee Ce?”

Mennyi lesz főnök? A bünti? Ezeócáz! Jó lesz?

Jönnek az óccó lendőlök? Gyolsan hajtottam, ezeöccáá elég lesz, főtölzs?

és így tovább. A sort Varga Ferenc József kezdte

Megosztom
  Még sem az lesz, mint amit ígértek

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .