Megint az a fránya büntetőfék!

Hiába a komoly büntetés, sőt egyes esetekben akár börtönt is kiszabhatnak az elkövetőre, továbbra is büntetőfékezik a magyar. Sajnos általában ezeket a baleseteket nagy teljesítményű autók sofőrjei követik el.

Vádat emelt az ügyészség egy büntetőfékezéssel vádolt férfi Budapesten. A vád szerint a vádlott egy közlekedési konfliktus miatti indulattól vezérelve indokolatlanul, erőteljesen fékezett egy utasokat szállító autóbusz előtt. A vészfékezés ellenére, a busz sofőrje már nem tudott megállni, a vádlotti gépkocsinak ütközött, aminek következtében több utas megsérült – közli az Ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott – egy 37 éves férfi – 2018. augusztus 6-án, délután, gépkocsival közlekedett a IV. kerületben, a Megyeri úton a Fóti út irányába.

Ezzel egy időben a Megyeri úton a vádlott előtt, vele azonos irányban közlekedett egy menetrend szerinti autóbusz. A buszon többen utaztak, közülük többen állva.

A busz vezetője a Megyeri temető elnevezésű megállóban megállt, majd onnan úgy indult el, hogy rögtön a belső forgalmi sávba sorolt, miután úgy ítélte meg, hogy ezzel más járművet a közlekedésében nem akadályoz.

Az autóbusz mögött azonban a megengedett 50 km/h sebességet jóval meghaladó, mintegy 90 km/h sebességgel közlekedett a vádlott, akinek emiatt fékeznie kellett, a sebességét 65 km/h-ra csökkentette. A vádlott úgy vélte, hogy a busz vezetője közlekedett, illetve sorolt be elé szabálytalanul, ezért fény – és hangjelzéssel hívta fel erre a sofőr figyelmét.

A vádlott a közlekedési konfliktus miatti indulattól vezérelve, mintegy 75 km/h sebességre felgyorsulva az autóbuszt megelőzte, majd a megfelelő távolságot nem tartva, visszasorolt az autóbusz elé, és az autót szándékosan és indokolatlanul, erőteljesen lefékezte, ezáltal az autóbusz utasainak testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

  VESZÉLYESHULLADÉK-GYŰJTÉS az I. kerületben

Az autóbusz vezetője az ütközést úgy próbálta elkerülni, hogy nyomban vészfékezett, megállni azonban a már így sem tudott, az autóbusz elejével a vádlotti gépkocsi hátuljának ütközött.

Az ütközés következtében az autóbusz több utasa az ülésből előre esett, a buszon állók közül többen elestek. Volt, aki mellkas zúzódást, vérző hámsérüléseket, más utas pedig test szerte, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A szándékos veszélyhelyzet okozás miatt történt ütközés következtében az autóbuszban több mint 300.000 forint, míg a gépkocsiban mintegy 1.500.000 forint anyagi kár keletkezett.

A vádlottal szemben a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség közúti veszélyeztetés, valamint nagyobb, illetve kisebb kárt okozó rongálás miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, és közügyektől-, illetve járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádiratban.

A fotók a helyszíni szemlén készültek.

Újpesti magazin IV. kerület Újpest közéleti magazinja

 • Lepattanó Szurkolj a Lepattanóval! – Szeptemberben érkezik az év vígjátéka Patrick Duffyval és Scherer Péterrel
  on 2024.06.19. at 13:31

  A JUNO11 Distribution forgalmazásában szeptember végén érkezik a mozikba Vékes Csaba, a Szia, Életem! író-rendezőjének romantikus, gombfocis sportvígjátéka, a Lepattanó, mely érzelmes és humoros történet az esendőségről, a szeretetről, a The post Lepattanó Szurkolj a Lepattanóval! – Szeptemberben érkezik az év vígjátéka Patrick Duffyval és Scherer Péterrel appeared first on Újpesti magazin IV. kerület.

 • Dr. Trippon Róberté a polgármesteri szék
  by ujpestinfo on 2024.06.12. at 19:31

  Nem sikerült az ellenzék verés a volt fideszes polgármesternek Újpesten. Trippon meggyőző különbséggel nyert Wintermantellel szemben. Polgármestert öt éve a Momentum adhatott a kerületnek, Déri Tibor azonban nem hozta le The post Dr. Trippon Róberté a polgármesteri szék appeared first on Újpesti magazin IV. kerület.

 • Mammográfiás szűrési akció az újpesti pedagógusok számára
  by ujpestinfo on 2024.06.12. at 19:18

  Az Újpesti Szakrendelő a nyári szünet ideje alatt mammográfiás szűrésre várja a kerület oktatási-nevelési intézményeiben dolgozó pedagógusokat. Az akció célja, hogy hozzájáruljanak az egészségmegőrzéshez és az esetlege súlyos betegségek megelőzéséhez. The post Mammográfiás szűrési akció az újpesti pedagógusok számára appeared first on Újpesti magazin IV. kerület.

 • Székesdűlő területén földi úton történő szúnyoggyérítés
  on 2024.06.04. at 18:19

  Székesdűlő területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre. A kezelés pontos időpontja: 2024. június 06. napján, napnyugta utáni órákban. Pótnap: 2024. június 07. napja, ugyanebben az időben. Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 20 The post Székesdűlő területén földi úton történő szúnyoggyérítés appeared first on Újpesti magazin IV. kerület.

 • Darázs irtás tavasszal: 8 kérdés és válasz
  by ujpestinfo on 2024.05.16. at 18:22

  Itt a tavasz, éled a természet! Egy kert, ha szépen karban van tartva, akkor mindig élő, lélegző terület, többek közt azért, mert a növények mellett izgő-mozgó élőlények is benépesítik, elsősorban The post Darázs irtás tavasszal: 8 kérdés és válasz appeared first on Újpesti magazin IV. kerület.

Megosztom