Megkezdődtek a tavaszi munkák a budapesti temetőkben

Megkezdődtek a tavaszi munkák a budapesti temetőkben – közölte a Budapesti Közművek BTI Temetkezési Divíziója szerdán az MTI-vel.

    A munkálatok március 1-jén kezdődtek és több hullámban zajlanak a hónap során – írta a vállalat.
    Jelezték: a kertgondozást és a takarítási programot nyolc temetőben, összesen több mint félmillió négyzetméternyi területen végzik el. A munkálatok kiterjednek a kijelölt parcellákon belül a síremlékek körüli takarításra, különös figyelmet fordítva a temetőlátogatók által esetenként nem megfelelően elhelyezett hulladékok elszállítására is.


    A takarítás részeként – a kegyeleti szempontok maximális érvényesítése mellett – összegyűjtik és elszállítják az urnafülkék körül, urnafalak előtt szabálytalanul elhelyezett, otthagyott megemlékezési kellékek maradványait is – tették hozzá.


    Felhívták a figyelmet, hogy elsőként a Pestlőrinci temető 55-59-es parcelláiban gyűjtötték össze a leveleket és vágták le a magoncokat, illetve a vadon nőtt cserjéket. Ezt követően az Új Köztemetőben a szóróparcella mellett található 68-as parcella seprűzése és rendezése zajlott le, majd a Kispesti, illetve a Farkasréti temetőben folytatódtak a munkálatok.


    A temetőtakarítás második hetében ismét az Új Köztemető a kiemelt helyszín, de a takarítás és területrendezés folytatódik a Megyeri, az Erzsébeti, a Rákospalotai és az Óbudai temetőben is – áll a közleményben.

Megosztom
  Megérkezett az első új CAF-villamos karosszériája Budapestre