Mert vitte a vére

Írta és fotók: BRFK l Budapesti Rendőr-főkapitányság 

Se jogosítványa, se józansága, se érzéke, se szerencséje nem volt az autóvezetéshez annak a lánynak, aki ismerőse kocsiját katapultálta árokba december kilencedikén éjféltájban.

Zuglóból, egy Csömöri úti benzinkútról kértek segítséget egy közeledési balesethez a rendőröktől, akik a körülmények feltárása közben példás akkurátussággal hámozták le az eset egymásra boruló hagymaleveleit.

A rútul oszlopnak kormányzott, majd árokba vezetett taxinak kiszakadt a motorja, az eleje ripityára tört, joggal merült fel hát a tényfeltáró miért? hogyan? – kérdéspár hatósági részről. Az autó tulaja, a személyszállító kisiparos akképpen nyilatkozott, hogy nem ám neki bicsaklott meg kenyérkereső kvalitása, ő maximum akkor hozott brutálisan rossz döntést, amikor ifjú nőismerősét magával invitálta egy éjszakai városnézésre.

Voltaképpen még ez sem jelentett volna egyenes ok-okozati összefüggést a kanárisárga szedán könyörületet nem ismerő szétrongálását illetően, ám a taxis – vesztére – megszomjazott, ezért kanyarodott be a benzinkúthoz innivalót vásárolni. Index, fék, kuplung, üresbe ki, kézifék be, motor le, kulcs benne, kapcsolóban, utas is, jobb egyben.

Itt. Itt. Itt. Ezen a ponton követett el orbitális hibát, a sofőr, amikor ellenőrzés nélkül egy légtérben hagyta ismerősét a gyújtáskulccsal. A finoman beitalozott nő számára túl nagy volt a kísértés. Az alkohol sokszor rossz ötleteket ad. Neki például azt sustorogta fülébe, hogy mindenképpen hasznos cselekvés irányba tenni a bérkocsit, míg a sofőr, ugye, bent a shopban.

– Nincs is jogsim – szűkölt bátortalanul a lelkiismeret

– Ne törődj vele! – harsogta a szesz

– De hát ittam is, láttad – próbálkozott az önmérséklet

– Nyugi már, csak itt, a kúton forgolódunk – kacsintott csábítón a deci Jéger.

– Mondjuk, vezetni sem tudok… – bizonytalankodott tovább, de a kalandra hívó mámor már unszolta-taszajtotta is át az anyósülésről a volán mögé. Gyújtás, egyes, kuplung, megy ez, alászed, kis gáz, ez az, még gáz, frankó, nagy gáz, jézusom, hinnye, úúúú… Ez gáz.

  2024. március 21-e a Down-szindróma világnapja

A gyakorlatlan és befolyásolt vezető a manőver kulcspillanatában tévedésből a fék helyett a gázra lépett, így a kanyarívből kijövet nem lassított, de kamikáze üzemmódban rontott neki előbb egy oszlopnak, majd fúrta orral a kocsit a földbe, annak tulajdonosa szerint többmilliós kárt előidézve.

B. Erika beismerte cselekményét, és belátta, hogy dőrén cselekedett: „így utólag hülyeség volt átülni a vezetőülésbe” – fogalmazott gyanúsítotti kihallgatásán.

Ellene a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele miatt indított eljárást, panasszal nem élt, az eljárás ideje alatt szabadlábon védekezhet.

Megosztom