Tizenéves fiatalok akartak rabolni

Három – az elkövetéskor 12 és 14 év közötti – fiatal először kötekedett a náluk pár évvel idősebb két fiúval, majd azzal fenyegetőztek, hogy megszurkálják őket, ha nem adják át az értékeiket.

A vádirat szerint a fiatalkorú elkövetők – egy 14 és egy 12 éves fiú, valamint egy 14 éves lány – 2020. január 24-én, későn este, az V. kerület, Deák Ferenc téren lévő egyik gyorsétterem bejárata előtt kötekedtek a közelükben tartózkodó sértettekkel. Megjegyzéseket tettek rájuk és kinevették a náluk pár évvel idősebb két fiút, és köpködtek is feléjük, a sértettek azonban figyelmen kívül hagyták a provokációt.

A fiatalok pár perc múlva elmentek mellettük úgy, hogy a 14 éves fiú az egyik sértettet a vállával szándékosan meglökte, majd szóváltást kezdeményezett. A sértettek próbálták az elkövetőket megnyugtatni, valamint kérték őket, hogy menjenek el. A 14 éves fiú azonban ekkor boksz-állásban verekedésre hívta az egyik sértettet, aki ezt visszautasította. A fiú ennek ellenére ököllel, kétszer a sértett feje felé ütött, aki kitért.

A sértettek megpróbáltak bemenni a gyorsétterembe, de a 12 éves fiú feltartóztatta őket azzal, hogy a rajtuk lévő öv, illetve cipők eredetiek-e, majd az egyiküket felszólította, hogy az övét vegye le, különben megkéselik. A sértettek ismét elindultak a gyorsétterem irányába, a 14 éves támadó azonban ekkor az egyik sértettet hátulról, mintegy 10 alkalommal megrúgta a lábán, majd a másik sértettet combon rúgta. Eközben a 12 éves társa ismét nyomatékosan közölte, hogy adjanak valami értéket nekik, különben megszurkálják őket. A 14 éves lány végig közvetlenül a fiúk mellett állt, hergelte, biztatta társait.

A sértettek a felszólításnak nem tettek eleget, a gyorsétterem bejárata felé tartottak, ahol a vádlottakkal szemben a közelben lévő, és cselekményüket észlelő rendőrök intézkedtek.

Az elkövetéskor 12 éves fiú rendelkezett a büntetőjogi értelemben vett belátási képességgel.

  Még sem az lesz, mint amit ígértek

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a három fiatallal szemben csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A 14 és 12 éves fiúk társtettesek, a 14 éves lány bűnsegéd. Az ügyészség indítványozza, hogy a bíróság velük szemben javítóintézeti nevelést alkalmazzon.

Belvárosi magazin Az V. kerület közéleti magazinja

  • Nyárköszöntő majális lesz május elsején a Skanzenben
    by belvaros on 2024.04.27. at 16:10

    A századforduló majálisainak hangulatát idézi meg a Skanzen május elseji nyárköszöntő programja.     Az Erdély épületegyüttesben a századforduló majálisainak hangulatát idézi meg a múzeum, így vurstli és régi idők játékai mellett The post Nyárköszöntő majális lesz május elsején a Skanzenben appeared first on Belvárosi magazin .

  • „Színes angol-magyar példamondatok” – Miért érdemes online nyelvet tanulni 2. rész
    on 2024.04.27. at 15:58

    Molnár Bertalant, az angolozz.hu nyelvoktató portál tulajdonosát és vezető fejlesztőjét kérdeztük a „Színes angol-magyar példamondatok” című nyelvkönyvről, amely az első nyomtatásban megjelent kiadványuk. K: Milyen nyelvkönyv az, amiben nincs egyáltalán The post „Színes angol-magyar példamondatok” – Miért érdemes online nyelvet tanulni 2. rész appeared first on Belvárosi magazin .

  • Angolozz.hu
    on 2024.04.17. at 15:38

    Az angolozz.hu tulajdonosát és vezető fejlesztőjét, Molnár Bertalant kérdeztük arról, hogy miért érdemes az online nyelvtanulás felé fordulniuk azoknak, akik nyelveket szeretnének tanulni. Az online nyelvtanulás egyre népszerűbb világszerte, aminek The post Angolozz.hu appeared first on Belvárosi magazin .

Megosztom