Nem meglepő, de mulatságos

Az ember fia csak kapkodja a fejét. Bayer „Bádog” Zsolt kapta a Médianéző Központ díját melynek még a neve is érdekes.

Az a Bayer, akinek a száján, de még a tollából is a méreg folyik. Emlékszem amikor Szaniszló Ferenctől akarták megvonni és ha jól emlékszem vissza is akarták vonni, de arra nem volt lehetőség, így önszántából visszaadta.

 2013. március 19-én Balog Zoltán miniszter levélben kérte a szerinte tévedésből odaadott díj visszaadására. A kérésnek eleget tett, ezt saját műsora különkiadásában jelentette be 2013. március 20-án. Indoklásaként elmondta, hogy

 „Nemzetem zsarolása, hazánk megfojtása árán nekem, kedves Nézőim, a Táncsics-díj nem kell. Tehát lemondok róla. Visszaadom azoknak, akik méltatlannak találtattak, hogy engem méltónak találjanak.”

Nos ettől biztos nem kell tartani a Fidesz megmondó embere részéről. Zsoltit mindennek lehet mondani, csak jövendő mondónak nem. Ne is oly régen hülyének nézte azokat aki azt feltételezték, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát. A kör bezárult. A hülyék által alapított díj eljutott a megérdemelt helyére. Egy másik hülyéhez.

Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája vehette át az ez évi, a Médianéző Központ által alapított Jótollú magyar újságíró díjat csütörtökön Budapesten.

    Boros Bánk Levente, a központ igazgatója a díjátadón mondott méltatásában közölte: Bayer Zsolt háborús időben és sorsdöntő választási évben veheti át a díjat, amikor „stabil viszonyítási pontokra és az értékekért kiálló frontharcosokra van szükség”. Bayer Zsolt olyan újságíró, aki „akkor szólal meg, amikor kell, és oda címezi szavait, ahova kell” – fűzte hozzá.
    Ismertetése szerint a díjazott nevéhez több ezer publicisztika, 26 kötet, illetve kilenc film és sorozat kötődik.
    Boros Bánk Levente azt mondta, Bayer Zsolt a megszólalásaival nem támad, hanem véd, a nemzeti oldal közösségét nem megosztja, hanem összetartja, és „háborús időkben nincs is másra szükségünk”.
    Bayer Zsolt a díjat megköszönve a többi között arról beszélt, hogy kollégáktól díjat kapni, a „világ legjobb érzése”. Szólt arról is, hogy az újságírás, azon belül pedig a publicisztika eleve értékválasztás kérdése. Egyúttal a független-objektív újságírást a legnagyobb hazugságnak nevezte, amit szerinte a nemzeti oldallal szembenállók csak azért találtak ki, hogy leplezzék, kiknek a szolgálatába állnak.
    Kölcsey Ferenc szavait is idézve a publicista kijelentette, újságot írni is csak Magyarországért érdemes, majd kiemelte, ha az identitás elvész, akkor minden elvész.
    Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója felidézte, a díjat azért alapították, hogy a minőségi és szabad, nemzeti-konzervatív sajtó kiemelkedő teljesítményeit elismerjék.
    A Médianéző Központ díját tavaly Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője és Villányi Károly, a Mediaworks hírcentrumának főszerkesztője kapta. (MTI)
Megosztom