Magánvélemény

Előszó

Ifj. Lomnici Zoltán a királyi TV műsorában – nem kedvelem mert egyoldalú és „ezer” alkalommal félretájékoztat – viszont összességében, most olyat mondott, amivel egyet kell értenem.

Nem szokásom, hogy olyan dolgok alá tegyek valóságot, amik nem valósak. Most még. Lomnici doktor sosem volt a szívem csücske, de sajnos ha nem is magyarázza el a veszély hosszabb távú negatív hatását úgy, hogy mindenki értse, igaza van.

Sajnos hallott és látott tapasztalataim szerint, az itthoni iskolákban is felütötte a fejét az a veszély, amit ugyan nem az LMBTQ visz be, inkább az internet által szórt „ismeretek” formálják a mai fiatalság mindennapjait. Amikor egy általános iskola 6-7-ik osztályos leány tanulója úgy érzi, hogy mivel még nincs barátja, lehet Ő leszbikus? De, ha már az, akkor legyen „lipstick”, (rúzs) tehát nőies leszbikus.

A téma kényes. Nagy a veszély, de nem biztos, hogy ott kell keresni ahol mutatják, Ahol a kormány mutatja. A veszély az oktatásban, a felvilágosításban és a szülői nevelésben rejlik. Nincsenek elismer szexuálpszichológusaink akik tankönyvet írjanak, vagy egyáltalán bekerüljenek az oktatásba. Most, még csend van. De nagyon hamar eljuthatunk a kezelhetetlen pillanatig.

Ifj. Lomnici Zoltán a királyi TV műsorában – nem kedvelem mert egyoldalú és „ezer” alkalommal félretájékoztat – viszont összességében, most olyat mondott, amivel egyet kell értenem, bár nem rögtön a címével.

Ifj. Lomnici: Magyarországon töretlen a gyermekek erkölcsi védelmének folytonossága

A magyar bírói és jogszabályi gyakorlatban töretlen a gyermekek erkölcsi védelmének folytonossága – mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában nyilatkozva.

Az alkotmányjogász úgy fogalmazott, nyugaton elferdítik a magyar gyermekvédelmi törvényről szóló népszavazás valódi üzenetét. Kiemelte, egyes nyugati országokban „a gyermekek szexuális szabadosságát, az erkölcsi fejlődését, (…) lelki és értelmi fejlődését is relativizálják, más országokban pedig kormányzati, illetve törvényalkotói döntéssel a legszigorúbb védelemben részesítik a gyermekeket”. Ifj. Lomnici Zoltán szerint egy csöndes, megállíthatatlan alkotmányrevízió zajlik Nyugat-Európában, amelynek részeként a német alkotmánybíróság kimondta a harmadik nem elfogadottságát.

Ezzel szemben Lengyelországban törvényjavaslatban kívánják rögzíteni, hogy az államnak legyen joga elmozdítani azokat az iskolaigazgatókat, akik oda nem illő szexuális tartalmakat beengednek az iskolákba – tette hozzá.

A Századvég jogi szakértője szólt arról is, Kanadában a gyermekorvosok szövetsége azt közölte, hogy a szülőknek támogatniuk kell, ha például egy fiú lányruhában jár, továbbá azt tanácsolják a szülőknek, hogy olyan könyveket olvastassanak a gyermekekkel, amelyekben a másfajta nemi identitás, a transzidentitás is megismerhető.

Az Egyesült Államokban az úgynevezett Biblia-övezetbe tartozó államokban ugyanakkor olyan jogszabályokat fogadtak el, amelyek távol tartják a 18 év alattiaktól a szexuális tartalmakat, Texasban pedig vádat is emelhetnek azokkal a könyvtárosokkal szemben, akik abúzusnak minősíthető szexuális tartalmakat tesznek közé kiskorúaknak – fejtette ki Lomnici Zoltán. Hangsúlyozta, az európai posztkommunista országokban, illetve a V4 országaiban általában magasabb százalékban érvényesül a konzervatív hozzáállás.

Ezekben az országokban azt mondják, hogy a „18 éves kor eléréséig semmilyen káros szexuális behatás nem érheti a gyermekeket” – tette hozzá. Ifj. Lomnici Zoltán meggyőződése szerint az a helyes út, ha a New York-i gyermekvédelmi egyezmény szellemiségét veszik át és az alapján bűncselekménynek minősítik a gyermekek elleni szexuális abúzusokat.

Megosztom