Juszt László – a Polt vezette ügyészség megint megtalálta a kiskaput

Olvasom Völner Pál ügyvédjének nyilatkozatát, amely szerint minden adat, ami a lehallgatásból származik törvénytelenül beszerzett, így nem felhasználható a Völner elleni eljárásban.

Ezt cáfolja Hack Péter az ELTE tanszékvezetője. Szerinte mindössze három nyomozati cselekményre vonatkozik a mentesség. Ezek a gyanúsítotti kihallgatás, a kényszerintézkedés és a vádemelés.Erről nincs mit vitatkozni. Ami tény, hogy a felügyelő miniszternek egészen biztosan jelenteni kellett azt, hogy magasrangú beosztottja gyanúba került. Egy miniszter nincsen korlátozva semmilyen információ megismerésében. Ezért igen érdekes Varga Judit szerepe az ügyben. És az egész eljárás jogszerűsége is erősen kérdőjeles.

Ha egy bolti lopáson tetten érnek valakit, azt őrizetbe veszik. Hogyan maradhatott szabadlábon az ex-államtitkár? Hiszen a tanuk befolyásolása, a bizonyítékok eltüntetésének veszélye bizony fennáll.Tudom van erre is példa a magyar jogban. Sanader, a volt horvát miniszterelnök, akit a MOL-os Hernádi megvesztegetett, börtönben van. Hernádi meg – egy jogi trükkel – szabadon.

Így nem meglepő az sem, hogy most megint egy NER lovag bukott meg. Körülötte már mindenki rács mögött van. Ő meg a Parlamentben.

Ez erkölcsileg is védhetetlen!Az én olvasatomban ennek két oka lehet. Először talán az, hogy nincsenek tisztában a törvénnyel, vagyis alkalmatlanok arra, amit csinálnak az ügyészek, a közreműködő bíró.

Ennek ellentmond az, hogy Völner a parlamenti mentesség megvonása előtt egy nappal bement az ügyészségre, hogy vallomást tegyen, de elhajtották a mentessége miatt. Másnap már mentek érte, mert addigra kiadta a Parlament.

A másik ok egyáltalán nem lenne meglepő. A Polt vezette ügyészség megint megtalálta a kiskaput, amelyen át hagyja elfutni ezt a – meglátásom szerint – a rendszerhez tökéletesen alkalmazkodott, tehát velejéig romlott embert. És miért? Túl azon, hogy a “mi kutyánk kölyke”, ki tudja, hogy még ki mindenkit rántana magával?

  Nem vagyok esztéta

További híreink

Megosztom