Hadházy Ákos – ROGÁN KABINETFŐNÖKÉNEK A NEVÉRE KERÜLT A KORRUPT VÉGREHAJTÓI KAR TÖBB SZÁZMILLIÓS ÉRTÉKŰ IRODAHÁZA…

ROGÁN KABINETFŐNÖKÉNEK A NEVÉRE KERÜLT A KORRUPT VÉGREHAJTÓI KAR TÖBB SZÁZMILLIÓS ÉRTÉKŰ IRODAHÁZA…

Ez még engem is meglepett: Rogán Antal a kabinetfőnökén (aki fiának keresztapja is) keresztül még annál is mélyebben csücsül a Völner botrányban, mint azt az elmúlt napokban megtudtuk. Nagy Ádámról eddig „csak” annyit tudtunk, hogy a Völnert lefizető végrehajtó intézte a vizsgáit a pécsi egyetemen.

Kiderült azonban, hogy tavaly október elején az általa alapított, 2020-ban 33 milliós bevétellel rendelkező Nadan Kft. megvásárolta korrupt Végrehajtói Kartól (pontosabban az annak tulajdonában álló Városligetház 13 Zrt-től) a Szegedi út 35-37. alatti 1800 nm-es(!), alsó hangon félmilliárdot érő ingatlant.

Értik ezt? Rogán kabinetfőnöke ugyan nagyon elfoglalt és jól keres (a propagandaminiszter mellől az Antenna Hungária Zrt. igazgatóságában és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. felügyelőbizottságában is benne van), de a köztisztviselői fizetése nem lehet 5-600 ezer forintnál több és a cégek nyilvános adatbázisa szerint sem keres a bizottságokban összesen fél milliónál többet.

De hopp, néhány hónapja megvesz egy minimum félmilliárdos ingatlant és pont attól a Végrehajtói Kartól, amelynek a vezetője vesztegetés miatt előzetesben ül tavaly november óta. Az pedig szintén totális véletlen csak, hogy Rogán a válása után az ő apjától bérelt luxuslakást. Rogánnak válaszolnia kell arra, tudott-e arról, hogy kabinetfőnökének a korrupt Schadl intézte a vizsgáit, de méginkább arról, hogy a kis kabinetfőnökénél landolt a korrupt végrehajtók sok százmilliós ingatlana!

Maga az a tény, hogy a végrehajtóknak volt itt egy irodaháza, egyébként önmagában is korrupciós gyanút kelt. Ha ugyanis a karnak volt egy ilyen irodája, illetve egy másik helyen van székháza is (Cházár András u. 13.), akkor miért kellett 2020 elején havi 10 millióért még egy irodát bérelni a Városliget mellett (Hermina út 63.) egy olyan panaszirodának, amelyik amúgy nem fogad ügyfeleket?

Megosztom