A sor hosszú

fejbe lőtte magát

Arold Péter

A volt SZFE-ig áll a sor. Szabad a vásár, és most nem azért a tömeg és a maszkok színe is más.

Százak állnak sorba a kínai – de lehet, hogy Pfizer – oltás beadatásáért a Rókus kórház előtt és a környező utcában. A kormány által nagy tételben bevásárol Sinopharm, esetleg Pfizer iránt nőtt meg a kereslet. A jó idő és a lehetőség kicsalogatta az oltásra várókat, így a mai napon is ezrek kaphatnak a COVID 19 elleni kínai, vagy nem kínai oltásból.

Hogy miért nem tudom? A telex.hu szerint megy a kavarás, és mivel a kínai nem nyerő, elővettek 100 ezer adag Pfizer vakcinát a fiókból.

Jön az esküvő szezon, ezért a sorban túlnyomóan fiatalok várakoznak az oltásért, de a közép korosztályból is sokan vannak.

A Rókus kórház oltópontján a mai napon is több száz embert oltanak be a járvány elleni védekezés érdekében.

Valamennyi oltóponton elérhető a szombaton Magyarországra érkezett Sinopharm-vakcina

– mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn . közölte az MTI.

Müller Cecília hozzátette, a 600 ezer adag oltóanyagot „hatalmas erőfeszítés árán” sikerült megvizsgálni és így az alkalmazását engedélyezni, és már vasárnap sok oltópontra kiszállították. A vakcinát a kórházi oltópontok mellett a háziorvosoknak is rendelkezésre is bocsátják, rövid időn belül minden helyszínen ott lesz. Megismételte: a Sinopharm-oltóanyag elölt, teljes vírust tartalmazó inaktivált vakcina, ezért erős immunválaszt képes kiváltani a vírus többféle fehérjéje ellen.

Mint mondta, ezért is bizakodnak abban, hogy ez az oltóanyag hatásos lesz a különböző vírusvariánsokkal szemben, bár ezek a vizsgálatok még tartanak. Müller Cecília közölte: éppen ezért a magyar vakcina elállításához is ezt a technológiát választották.

A szakember elmondta azt is, hogy Magyarországon eddig 3 603 901-en kapták meg az első védőoltást, és 1 665 067 embernek már beadták a második adagot is. A magyar lakosság átoltottsága 37 százalékos, míg az uniós átlag 21 százalék. Ezzel továbbra is – Málta után – a második helyen van az uniós rangsorban az ország – tette hozzá.

Frissítés!

Forrás: Facebook Uzsoki előtt a Pfizerre várva. 19 óra körül.

Meg van a 4 millió beoltott. Nyitnak.

Megosztom