Négytonnás jégkocka-installáció került ki a Millenáris Széllkapu Parkba

 Különleges installációt helyeztek el Budapesten, a Millenáris területén található Széllkapu Parkban május 18-án, csütörtök hajnalban.

A nem mindennapi alkotásnak nem csak a látványa emlékezetes, hanem a méretei is. A 1,5×1,5×1,5 méteres jégóriás közel négy tonnát nyom, és összeállítása mintegy 6 órán keresztül tartott. A kockát 26, 100x50x25 cm méretű, egyenként több mint 120 kilogrammos jégtömbökből állította össze Gáborecz István jégszobrász.  

A látványosság egyáltalán nem maradandó, csupán néhány napig „él”, és lényegében a természet elemeire van bízva, mikor tűnik el. A tavaszi meleg lassan és fokozatosan olvasztja majd fel a jégtömböket, éppen ezért nehéz megjósolni, mikor mutatja meg, mi bújik meg a mélyében.

Négytonnás jégkocka-installáció került ki a Millenáris Széllkapu Parkba

A hatalmas jégkocka ugyanis egyben egy talány is, az idei nyár rejtélyét hordozza. A megoldásra viszont csak akkor derül fény – napok múlva -, ha a gigantikus jégkocka jelentős része elolvadt. A nem mindennapi folyamatot online streamen, a mivanajegben.hu oldalon lehet követni 0-24-ben. Így a világ bármely pontján követni lehet a hatalmas budapesti jégkocka olvadását.  

A streamet esténként talán még különlegesebb élmény lesz követni, ugyanis ekkor magával ragadóan izgalmas látványt nyújt a hideg fénnyel megvilágított installáció.

OTS


Megosztom
  Még sem az lesz, mint amit ígértek