Parkolási engedélyek kiváltása II. kerület

A 2021. évre szóló parkolási engedélyek kiváltására a polgármesteri hivatal február 1-jétől biztosít lehetőséget.

A kiváltás pontos kezdetéről és módjáról január második felében tájékoztató levelet küldenek az érvényes engedéllyel rendelkezőknek.


A járványhelyzetre tekintettel ugyanakkor valamennyi engedélytípus esetében lehetőség lesz az elektronikus ügyintézésre és fizetésre, így minden bizonnyal érdemes élni vele, mert egyrészt kényelmesebb, másrészt a sorban állás elkerülhető vele, ami egészségügyi szempontból biztonságosabb.

Abban az esetben, ha valakinek nincs módja az elektronikus ügyintézésre, úgy előzetes időpontfoglalás alapján személyesen is kiválthatja a parkolási engedélyt.

A tavalyi várakozási engedélyek idén március 31-ig érvényesek.

Az ügyéntézéssel kapcsolatos információk a www.masodikkerulet.hu oldalon is elérhetők lesznek.

Hírek II. kerület Hírek II. kerület – A Mi kerületünk – Rózsadomb magazin

 • Prostitúcióra kényszerítette
  by rozsadombinfo on 2022.08.16. at 08:21

  A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki a saját feleségét zsákmányolta ki, arra kényszerítve a nőt, hogy prostituáltként dolgozzon, és így tartsa el őt.     A Fővárosi Főügyészség azt közölte kedden az MTI-vel, hogy az 53 éves férfi 2006-ban házasodott össze a későbbi sértettel, aki már ekkor is prostitúciós tevékenységet folytatott. A férj munkahellyel, önálló jövedelemmel nem rendelkezett, megélhetését The post Prostitúcióra kényszerítette appeared first on Hírek II. kerület.

 • Augusztus 12-én, pénteken este a Frankel Leó úti zsinagóga falára valaki(k) horogkeresztet festettek
  by rozsadombinfo on 2022.08.16. at 06:56

  Őrsi Gergely Augusztus 12-én, pénteken este a Frankel Leó úti zsinagóga falára valaki(k) horogkeresztet festettek, valamint korábban az épület liftjében SS emblémát és Adolf Hitler monogramját firkálták fel. Az üzenet egyértelmű: a hatmillió ártatlan áldozatot követelő holokauszt után van olyan ember, aki szerint a túlélők és leszármazottaik által látogatott zsinagógának nincs helye Budán. A mi válaszunk legalább ilyen egyértelmű. Buda The post Augusztus 12-én, pénteken este a Frankel Leó úti zsinagóga falára valaki(k) horogkeresztet festettek appeared first on Hírek II. kerület.

 • Energiaválság
  by rozsadombinfo on 2022.08.10. at 12:20

  Őrsi Gergely A magánterületen engedéllyel kivágott fákat az önkormányzat tűzifaként hasznosítja, ingyenesen elszállítja és ajánlja fel rászorulóknak, hogy kevesebb erdőt kelljen irtani. Kerületünkben kiemelten fontos, hogy megvédjük környezetünket és csökkentsük a klímaváltozás okozta károkat. Ezért kezdeményezek egyeztetést az új, lazított fakitermelési szabályozás kapcsán a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, hogy az új szabály ne vezessen tarvágáshoz, erdőirtáshoz. A közelgő energiaválság miatt sokan The post Energiaválság appeared first on Hírek II. kerület.

Hozzászólok

hozzászólás lezárva.