Nick Read, a Vodafone vezérigazgatója szerint a magyar kormány stratégiája világos

A Vodafone Csoport szerződést kötött a 4iG Nyrt-vel és a Corvinus Zrt-vel a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. (Vodafone Magyarország) 100%-os eladása ügyében, vállalkozási értéknek megfelelő teljes készpénzes ellenérték fejében amely pontosa 715 milliárd (1,8 milliárd euró) – írja a Newsnrelesaes

A Vodafone Magyarország az egyik vezető konvergens hálózati szolgáltató Magyarországon, és a 4iG-vel való kombináció egyértelmű, második számú szolgáltatót hoz létre a mobil és vezetékes kommunikáció terén, szélesebb ICT (Information and Communications Technology) képességekkel.

A 4iG-vel való kombináció kiegészíti egymást, korlátozott átfedésekkel, és a Vodafone Magyarország infrastruktúrájának a 4iG-csoporthoz való hozzáadásával erősebb versenytársa lesz az inkumbens szolgáltatónak.

Nick Read, a Vodafone vezérigazgatója elmondta:

„A magyar kormánynak világos stratégiája van, hogy magyar tulajdonú nemzeti piacvezető céget építsen az IKT szektorban . Ez a 4iG-vel való kombináció lehetővé teszi, hogy az országban büszke siker- és innovációs múlttal rendelkező Vodafone Magyarország jelentős szerepet játsszon a szektor jövőbeni növekedésében és fejlődésében, mint sokkal erősebb skálájú és teljesen konvergens szolgáltató. Az egyesült társaság növeli a versenyt, és jobban hozzáférhet a befektetésekhez Magyarország digitalizációjának előmozdítása érdekében.”

Hírterjesztő Gazdaság, közélet kultúra, szórakozás

Megosztom