Nem kutatnak tovább az eltűnt turisták után

Tizenegy áldozatot találtak, és nem keresnek további eltűnteket az észak-olaszországi Dolomitok legmagasabb hegycsoportjának, a Marmolada lejtőin az előző hétvégi gleccseromlás után – közölte Maurizio Fugatti, az autonóm Trento megye kormányzója sajtótájékoztatóján szombaton.

    Utolsóként egy 22 éves olasz fiatalember holttestét találták meg.     Több eltűntről a hatóságoknak nincsen tudomásuk. Maurizio Dellantonio, az olasz alpesi mentőszolgálat elnöke azonban bejelentette, hogy a következő két hétben tovább folytatják a hegyszakasz átvizsgálását drónokkal és kutyákkal, mivel minden fellelhető tárgyat, maradványt össze akarnak szedni.
    A tizenegy halott között két cseh állampolgár van, a többiek olaszok. Nyolcan Veneto tartományból származtak.
    Hét sebesültet továbbra is kórházban kezelnek.
    Maurizio Fugatti szombaton katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánította a Marmolada lejtőjének teljes térségét.
    Trento kormányzója elmondta, hogy a jéglavina nagysága – a magával sodort sziklákkal és törmelékkel – meghaladta a 300 ezer köbmétert. Az eddigi számítások szerint egy közel nyolcvan méter széles, harminc méter magas jégfal szakadt le.
    Szombaton a Val di Fassa völgyben gyásznapot tartanak. Canazei városában este misét mutatnak be a halottak emlékére.         A jégtábla Punta Rocca közelében tört le a Marmolada csúcsához vezető útvonal mentén.         A  július 3-án bekövetkezett tragédiát a rendkívül magas hőmérséklettel magyarázzák.

Megosztom
  Kivonult az állam a kultúra finanszírozásából, de vajon mi jön ezután?