Itt a Blaha, hol a Blaha

Mint azt nagyjából mindenki tudja nagy erőkkel megindult a Blaha Lujza tér felújításának folyamata. Zöldesebb, szebb, kulturáltabb környezetet próbálnak meg kialakítani a régi, lepukkant betonkörnyezetből ami hosszú időkön keresztül zavarta az emberek szemét.

A nagyjából 2021-ben elkezdődött felújítási folyamat hatalmas bajt, káoszt és fejetlenséget okozott, mind megközelíthetőség, mind a forgalom terén. A sávlezárások nagy dugókat és temérdek torlódáshoz vezetett. Az esőzéseknek hála az aluljáró szinte folyton beázott. A buszmegállókat áthelyezték, az embereknek szinte vadászni kellett ahhoz, hogy megtalálják a helyes megállót.

A munkálatok folyamatáról ne is beszéljünk. Budapesti lakosként én elhiszem, ha valaminek idő kell, vagy valami megakasztja a munkát. Viszont bárki aki arra járt szinte mindig üresen találta a munkálatok helyszínét. Ha csak egy kis csepp eső leesett már nem dolgozott senki, vagy sokszor a sziesztázó munkásokat lehetett lézeng fel és alá.

Nincs azzal semmi gond, ha mondjuk valami komolyabb ok miatt nem ment a munka, de mivel az embereket ettől nem értesítik, vagy jeleznek bármely online platformon csak a találgatás marad ami majdnem minden esetben negatív szemléletet von maga után.

Lássuk be (hiszen publikus adat) a közel 2,67 milliárd forint tőkéből nem igen lehetne probléma (hacsak nem akasztották meg ugye… de spekuláció mindig van). Egyszóval Katasztrófális ami a Blahán folyik és még mindig nincs kész, tehát nem marad más csak a türelem, mert ugye ahogy a mondás tartja „Türelem rózsát terem” szarkasztikusan mondva ebből már csokor is lehetne.

De hogy egy pár jó és kifejezetten hasznos dolgot is megemlítsünk ami miatt valóban érdemes várni, és közben pár dolog már meg is valósult belőlük.

Példának két új zebrát is létrehoztak, amivel elkerülik annak a lehetőségét hogy le kelljen menni az aluljáróba majd feljönni csak azért hogy a szemközti járdára átjuthass. Ahogy fentebb említettem zöldebb lesz a környezet így sokkal szebb is lesz, talán a fiataloknak találkozási pontnak is megfelel. Ezen felül a Somogyi Béla utca is szépítésre kerül, Corvin áruház restaurációja mellé. Szélesítik majd az utat illetve egyirányú lesz majd a Blaha Lujza tér felé ezzel megakadályozva a lehetséges dugók kialakulását. Vagyis sok kényelmi újítás lesz majd.

A munkálatok májusban kezdődnek és előreláthatólag fél évbe kerül majd. Addig nem lehet autóval megközelíteni a környéket.

Lezárásként annyit mondanék: Minden jó, ha jó a vége!

Megosztom