Felminősített a A Moody’s – Baa3″-ról egy fokozattal “Baa2”-re javított Magyarország

Felminősített a A Moody’s – Baa3″-ról egy fokozattal “Baa2”-re javított Magyarország

Több év után először mindhárom globális piacvezető hitelminősítő azonos államadós-osztályzattal és besorolási kilátással tartja nyilván Magyarországot, miután a Moody’s Investors Service pénteken az eddigi “Baa3”-ról egy fokozattal “Baa2”-re javította a magyar szuverén besorolást.

    A Moody’s új, “Baa2” szintű magyar osztályzata a másik két nagy hitelminősítő, a Fitch Ratings és a Standard & Poor’s módszertanában “BBB”-nek felel meg.


    A Fitch és az S&P már két éve a jelenleg is érvényes “BBB”-re javította a magyar államadósság-kötelezettségek besorolását az addigi “BBB mínusz”-ról, így a Moody’s a másik két hitelminősítőnél a pénteken Londonban bejelentett felminősítés előtt ennél egy fokozattal alacsonyabb besorolást tartott érvényben Magyarországra.


    A Moody’s pénteken az eddigi pozitívról stabilra módosította a magyar osztályzat kilátását. A Fitch és az S&P is stabil kilátással tartja nyilván a magyar besorolásokat.

Gazdasági hírek Kül-és belgazdaság, tőzsde hírek Magyarország

 • Haldoklik a magyar mezőgazdaság
  by Gazdasági hírek on 2021.10.22. at 18:28

  Valamikor Magyarország egyik legjobban működő, és a nemzetgazdaság szempontjából leginkább fejlett ágazata a mezőgazdaság volt. Mindezt elősegítette a jó éghajlati körülmények, valamint az alkalmas domborzat, és a talajviszonyok. Híresek voltunk az ízletes gyümölcseinkről, finom zöldségeinkről, az állattenyésztés pedig világhírű volt.Megfelelő volt a termelőerők fejlettségi szintje, a gépesítés és a szaktudás. The post Haldoklik a magyar mezőgazdaság appeared first on Gazdasági hírek.

 • Csányi Kína fel kacsintgat
  by Gazdasági hírek on 2021.10.17. at 09:19

  Az OTP Bank rendkívüli közgyűlésén döntött munkavállalói résztulajdonosi program létrehozásáról és támogatásáról – mondta Csányi Sándor, a bank elnök-vezérigazgatója pénteken Budapesten, a közgyűlést követő sajtótájékoztatón. A közgyűlés döntése szerint az úgynevezett Különleges Munkavállalói Résztulajdonosi Programot (KMRP) az OTP Bank munkavállalói hozzák létre független jogi entitásként. A program az eddigi – The post Csányi Kína fel kacsintgat appeared first on Gazdasági hírek.

 • A hírekkel ellentétben nem kell visszafizetni
  by Gazdasági hírek on 2021.10.16. at 14:50

  A hírekkel ellentétben nem kel visszafizetni a kormány által ígért SZJA visszatérítést. Erről több gazdasági szakember, illetve könyvelő beszélt az elmúlt napokban, hivatkozva az adózási törvényre. Nem adhatja vissza az állam jövő februárban a gyermeket nevelők idén befizetett személyi jövedelemadóját (szja), mert az nem adó, csak előleg. A jelenleg hatályos The post A hírekkel ellentétben nem kell visszafizetni appeared first on Gazdasági hírek.

Ha érdekesnek találtad, írd meg véleményed

Hozzászólások lezárva.