Ágdarálás Budafok

Budafok – Ismét lehet regisztrálni ágaprításra a kerületben

Az önkormányzat idén ősszel ismét lehetőséget biztosít a Budafok-Tétény kertvárosában élő lakosság számára a térintésmentes, helyben történő ágaprítás igénybevételére.

Az előző évhez hasonlóan ismét 8 hét áll rendelkezésre a kertben felgyülemlett, 1 évnél nem idősebb fásszárú gallyak aprítására, 2021. október 7-től. Az akcióra jelentkezni szeptember 23-tól az arra kijelölt napokra lehet a www.komposztmester.hu oldalon.

Amennyiben internetes hozzáféréssel nem rendelkezik, a 06-30/544-8778-as telefonszámon tud regisztrálni, hétfőtől péntekig 9–17 óra között. Kérjük, hogy csak abban az esetben hívják a megadott telefonszámot, amennyiben nem tudnak a weboldalon regisztrálni!

A kerti munkák, metszések, ifjítások során keletkező tetemes zöldhulladék talajjavító anyagként hasznosítható az aprítás után. A keletkező apríték felhasználható talajtakarásra (nedvesség visszatartására), illetve komposztálásra is tökéletesen alkalmas.

Egy lakcímen szezononként egy alkalommal, maximum 5 köbméter gally aprítására van lehetőség az akció keretében. Fontos, hogy csak tiszta, szennyeződés- és egyéb zöldhulladék-mentes (pl. kaszálék, lehullott lomblevél) gallyakat tud a gép feldarabolni. Az apríték felhasználásáról a lakosnak kell gondoskodnia.

A gallyhalmot telken belül vagy közeli közterületen kell kikészíteni úgy, hogy a forgalmat ne akadályozza, és minimum három kocsiállás (kb. 12 méter) szabadon maradjon a halom közelében az adott napon.

Kérjük, hogy figyelmesen olvassák el a regisztrációs honlapon található további információkat, hogy zökkenőmentes, gyors munkavégzéssel minél több lakosnak tudjanak segíteni a zöldhulladék feldolgozásában és a környezettudatos kertgondozásban. Amennyiben már regisztráltak, de időpontot módosítanának, kérjük, azt a fent megadott telefonszámon tegyék, nem pedig új regisztrációval!

Az akció a Budafok-Tétényért Városfejlesztő kft. szervezésében valósul meg.

Vélemény?

[Fancy_Facebook_Comments]

  • Angolozz.hu
    by budafok on 2024.04.17. at 15:38

    Az angolozz.hu tulajdonosát és vezető fejlesztőjét, Molnár Bertalant kérdeztük arról, hogy miért érdemes az online nyelvtanulás felé fordulniuk azoknak, akik The post Angolozz.hu appeared first on Budafoki magazin – XXII. kerület.

  • Tovább folyik az adok-kapok
    by budafok on 2024.04.16. at 07:30

    Tegnap az Egyenes beszéd vendége volt Tarlós István volt főpolgármester és Vitézy Dávid vádjaira reagált a műsorban. Vitézy Dávid kontrareagált The post Tovább folyik az adok-kapok appeared first on Budafoki magazin – XXII. kerület.

Megosztom