Nyitrai Zsolt nyugdíj

Nyitrai Zsolt: 13. havi nyugdíjat és nyugdíjpémiumot kapnak a nyugdíjasok

Nyitrai Zsolt nyugdíj – A várható példátlan gazdasági növekedés eredményeként a nyugdíjasok nemcsak a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat kapják vissza, hanem előreláthatólag nagy összegű nyugdíjprémiumban is részesülnek – jelentette ki a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnap a közösségi oldalán.

    Nyitrai Zsolt kifejtette: egy családbarát országban, mint Magyarország, a nyugdíjasoknak is fontos szerepük van.
    „Idős honfitársainkat kiemelten érintette a koronavírus okozta nehéz időszak, azonban az oltásnak és a magyar emberek összefogásának köszönhetően hozzákezdhettünk Magyarország újraindításához. A baloldal anno elvett tőlük egy havi nyugdíjat. Mi visszaépítjük és megtartjuk a vásárlóerejét” – emelte ki a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében a miniszterelnöki megbízott.
    Felhívta a figyelmet arra, hogy az intézkedésekről, a nyugdíjasokat érintő pluszjuttatásokról is olvashatnak a hamarosan megjelenő és a postaládákba kerülő JóKor magazin új lapszámában.


    A miniszterelnöki megbízott Facebook-oldalára feltöltött videóban Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter hangsúlyozta: a családközpontú kormányzás azt is jelenti, hogy gondolnak a nyugdíjasokra is.
    Mint mondta, megtartották a nyugdíjak vásárlóértékét, az inflációhoz kötötték a nyugdíjemeléseket; ha az infláció magas, akkor a nyugdíjemelések is követik. Ugyanakkor, ha az infláció alacsonyabb lesz a tervezettnél, akkor a nyugdíjasok megtarthatják a különbözetet – mutatott rá.


    „Garantáltuk 2010-ben, és azóta tartottuk magunkat ahhoz, hogy a nyugdíjak vásárlóértékét megtartjuk, sőt ezt valamelyest sikerült emelnünk is az elmúlt időszakban” – közölte a tárca nélküli miniszter.
    Novák Katalin kiemelte: 2021-ben abban bíznak, az ország gazdasági teljesítménye ismét lehetővé teszi majd azt, hogy nyugdíjprémiumot fizessenek az időseknek, ez a nyugdíjasoknak és a nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek jár majd, ha magasabb lesz a gazdasági növekedés 3,5 százaléknál. Erre nagyon jó esély van – tette hozzá. Jelezte azt is, hogy nyugdíjkorrekcióra is ilyenkor kerülhet majd sor.


    Emlékeztetett arra, hogy bevezették a 40 év után járó korai nyugdíjazási lehetőséget a nők számára, és elindították a 13. havi nyugdíj visszavezetését, ez 2022-ben már félhavi nyugdíjat jelent majd.
    „Mindezekkel a lépésekkel, és még számos egyéb lehetőséggel igyekszünk tenni azért, hogy a hétköznapok a nyugdíjasok számára is könnyebbek legyenek, mert Magyarországon a nyugdíjasok is fontosak számunkra” – fogalmazott Novák Katalin.


    A videóban Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsának tagja hangsúlyozta: a polgári kormány megbecsüli az időseket.
    Kiemelte, hogy az idősek anyagi biztonságának, közérzetük javításának érdekében az elmúlt években több intézkedés is történt. Ebben az évben is várható még kedvező intézkedés, például a nyugdíjprémium kifizetése novemberben – mutatott rá.

Szó szerint

„Egy családbarát országban mint a miénk a nyugdíjasoknak is fontos szerepük van! Tisztelettel, megbecsüléssel és köszönettel tartozunk nekik!

Idős honfitársainkat kiemelten érintette a koronavírus okozta nehéz időszak, azonban az oltásnak és a magyar emberek összefogásának köszönhetően hozzákezdhettünk Magyarország újraindításához. A várható példátlan gazdasági növekedés eredményeként a nyugdíjasok nemcsak a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat kapják vissza, hanem előreláthatólag nagy összegű nyugdíjprémiumban is részesülnek.

A baloldal anno elvett tőlük egy havi nyugdíjat. Mi visszépítjük és megtartjuk a vásárlóerejét.A fenti intézkedésekről, a nyugdíjasokat érintő plusz juttatásokról is olvashatnak a hamarosan megjelenő JóKor magazin új lapszámában!

Recepteket, érdekes interjúkat olvashatnak színészekkel, olimpikonokkal és természetesen ismét nyereményjátékkal egybekötött keresztrejtvény szórakoztatja majd az olvasókat.Tisztelt Nyugdíjasok, keressék a JóKor kiadványt a postaladájukban!”

A Facebookon is

Vélemény?

[Fancy_Facebook_Comments]

Megosztom