Új gumiabroncs vásárlás

Milyen gumiabroncsot ajánlanak a szakemberek a városi közlekedéshez?

Szponzorált tartalom

Új gumiabroncs vásárlásakor rengeteg dolgot kell szem előtt tartani. A tévhitekkel ellentétben nem elég, ha eldöntjük, hogy milyen márka mellett tesszük le a voksunkat, hiszen egy magas minőséggel rendelkező abroncs se lesz jó választás például akkor, ha rossz méretben sikerül azt megvásárolnunk. Ebből is látszik, hogy első sorban a gumiabroncsunk pontos méretét kell kiderítenünk. Ezt általában az emberek nem szokták fejből tudni, de a gyári gumi méretet szerencsére az autónk kézikönyvéből is ki tudjuk olvasni.

Másrészt nem mindegy az sem, hogy milyen körülmények között, milyen időjárási viszonyokban fogjuk használni az autónkat. Más gumi kell a téli vagy éppen a nyári közlekedéshez, de vásárlás során szem előtt kell tartanunk azt is, hogy autónkat általában autópályán, vagy a városban szoktuk használni, ezek ugyanis mind meghatározhatják azt, hogy melyik típusú abroncsmodell lesz számunkra tökéletes.

Mi mindenen múlik az, hogy jó lesz-e az új gumiabroncsunk?

Ha az abroncson lévő gumi tükörsimára kopott már, akkor nem is kell sokat gondolkozni azon a kérdésen, hogy le kell-e azt cserélni. De a gumiabroncs szöglyuk sérülés, vagy egyéb károsodás után sem javítható, ilyenkor is haladéktalanul új gumit kell vásárolnunk. Csere során figyelembe kell vennünk az autónk típusát is. Az Autotire szerint ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy egy szabadidő terepjáróra, egy középkategóriás hibridre, vagy éppen egy városi kisautóra fogunk autógumit vásárolni.

Mivel az autópályán, vagy az országúton jóval gyorsabban szoktunk menni, mint a városban, ha leginkább ilyen körülmények között vezetünk, akkor olyan gumit válasszunk, amelynek a fékhatása száraz és nedves útfelületen egyaránt meggyőző, ez főleg akkor lesz fontos, ha nagy sebességről kell hirtelen lelassítanunk. A városban használt abroncsok esetében a legjobb, ha olyan találunk, amely meggyőző fékhatással rendelkezik, legyen emellett hatékony az üzemanyag-fogyasztása, illetve hosszú az élettartama. Ez azért fontos, mert a városi vezetés során gyakran kell fékezni, vagy a piros lámpánál megállni és elindulni, vagy éppen lassítani a zebráknál.

Mikor milyen autógumit használjunk?

Bár hazánkban nem kötelező a téli gumiabroncs használata, mégis érdemes szem előtt tartani azt, hogy mindig az időjárásnak megfelelő abroncsok legyenek az autónk kerekeire felszerelve. A nyári abroncsok ideje közeleg, hiszen elkezdett felmelegedni az időjárás. A nyári gumik a szakemberek szerint akkor kell, hogy felkerüljenek a kocsira, amikor a napközben mért átlaghőmérséklet már tartósan meghaladja a plusz 7 Celsiusfokot.

Abban az esetben azonban, ha leginkább csak a városban szoktunk közlekedni, illetve, ha nyugodt, és kiszámítható a vezetési stílusunk, jó megoldás lehet számunkra akár a négyévszakos gumiabroncs is. Bár ezek korábban egyáltalán nem voltak népszerűek a rossz minőségük miatt, a rengeteg fejlesztésnek köszönhetően ma már olyan négyévszakos abroncsokat tudunk megvásárolni, melyek valóban jók, megfizethetőek, és biztonságosak, bátran használhatóak évszaktól függetlenül az egész év során.

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .