Prózai okok miatt lett a Carmina Burana két felvonásos zenemű

Ókovács Szilveszter az Operaház igazgatója kevesli az intézmény büféjének bevételét, ha már saját kezelésébe vette az előző üzemeltetőtől, aki nem volt más Zsidai Roy.

A Carmina Burana előadásait vezénylő Boganyi Tibornak is volt véleménye a döntéssel kapcsolatban aminek hangot is adott Facebook oldalán is.

“Tisztelt Carmina produkció Alkotói,

Tegnap kaptam a Főigazgatói utasítást, miszerint a Carmina Burana előadást kettévágva, fél orás szünetet kell tartani, az Operaház büféjének bevétele növelése érdekében.

A döntés nélkülözött minden szakmai egyeztetést.

A Nemzeti Opera szakmai színvonala megkérdőjelezhetetlen, ennek mindenek felett kell állnia – ezért dolgozunk éjjel nappal, erre tettük az életünket! A Carmina Burana sikere is az egységben, feltartóztathatatlan ívében rejlik – ezt söpri el a mostani döntés.

Hogyan lehet egyszemélyben meghozni ezreket érintő szakmai kérdést? Hogy lehet, hogy ignorálják a produkciot megalkotó művészeti vezetőket, rendezőt, karmestert, vizuális tervezőket? Az 5 éve futó előadásokat már közel 70.000 ember látta- sikere töretlen- mai naptól kezdve a rendezői koncepcióval szemben pedig kettévágjuk az előadást!?

Mindez a Nemzeti Operaházunk és kicsi országunk realitása ma.

Ilyen formában nem tudom tovább vállalni a produkció dirigálását, az előadás nem felel meg a rendezői koncepciómnak! “

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .