Autógumi

Környezettudatos közlekedés a fővárosban is

Szponzorált tartalom következik

A környezettudatosság hazánkban is egyre nagyobb hangsúlyt kap. Egyre többen próbálják ki a fenntartható megoldásokat, legyen szó az otthonukról, vagy akár a közlekedésről. Az elektromos autók egyre nagyobb teret hódítanak, de a kerékpárok, a rollerek is egyre nagyobb számban fordulnak elő.

Budapesten is egyre több törekvés irányul már arra, hogy az emberek a környezettudatos közlekedés felé forduljanak. Folyamatosan épülnek a bicikli utak, de zöld számmal rendelkező autók például szinte minden kerületben ingyen parkolhatnak. Az elektromos rollerek száma is egyre több, és nemcsak a saját használatú járműveké, de a bérelhető fajtákból is egyre többet látni a városban, és a kerékpárok esetében is így van. A tömegközlekedést is sokan választják, tehát autó helyett inkább buszra, villamosra, vagy épp metróra szállnak – írj az AutógumiAkció.

Bár sokan úgy gondolják, hogy környezetbarát életmódot kialakítani nem könnyű, pedig némi odafigyeléssel sok szokásunkon változtathatunk, melyek segítségével majd egy élhetőbb bolygót hagyhatunk hátra a következő nemzedékeknek. Lássuk, a fővárosi közlekedés szempontjából milyen alternatívákat választhatunk.

Egyre több a roller és a kerékpár

Autó helyett használhatunk kerékpárt vagy rollert is. A statisztikák alapján egyre többen rendelkeznek kerékpárral, de a bérelhető biciklik száma is folyamatosan növekszik, és igény is van rájuk. Az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt azok száma, akik rendszeresen járnak munkába vagy épp iskolába kerékpárral.

Az elektromos rollerek száma is drasztikus mértékben megnőtt, köszönhetően a bérelhető rollerek folyamatosan emelkedő számának. Bár a törvényi szabályozás meglehetősen foghíjas az elektromos rollerek tekintetében, ugyanakkor nagyon is népszerű ez a közlekedési eszköz. Ennek többek között az is az oka, hogy egy könnyen szállítható, karbantartható eszközről van szó, mellyel járdán, bicikliúton és úttesten is egyaránt lehet közlekedni. Sokan vásárolnak rollert, de bérlésre is van már lehetőség, nemcsak a rollerek, de a biciklik esetében is.

Ingyen parkolással ösztönzik a budapestieket az elektromos autók vásárlására

Aki pedig ragaszkodik az autóhoz, érdemes inkább elektromos vagy hibrid meghajtású járműre váltani. Magyarországon már sok olyan város van, ahol a zöld számmal ingyen lehet parkolni, ez pedig sokak számára nagyon is ösztönző. Budapesten például szinte minden kerületben ingyen tudnak parkolni a zöld rendszámmal rendelkező elektromos és hibrid járművek, bár egy-két kivétel azért akad. Erről érdemes tájékozódni, mert magas büntetésre is számíthatunk, ha nem váltunk parkolójegyet, ahol kellene.

Az elektromos autóknak sok előnyük van, azt azonban kevesen tudják, hogy ma már speciális, kifejezetten alternatív meghajtású autókra optimalizált abroncs is vásárolható rájuk. Téli és nyári gumi is kapható már elektromos autókra, de akár négyévszakos gumit is választhatunk. Emellett akár kifejezetten környezettudatos autógumit is vásárolhatunk már rájuk, hogy a lehető legjobban környezettudatossá tehessük a közlekedésünket.

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .