Elhunyt a világ legkoszosabb embere

Amou Haji Iránban élt, és azért vált ismertté, mert több mint 60 éven keresztül nem fürdött.

Amou Haji 2022-ban 94 éves korában halt meg. Haji a dél-iráni Fársz tartomány egyik falujában, Dezsgahban élt, és úgy döntött, hogy elkerüli a szappant és a vizet, mert attól tartott, hogy a tisztaság betegségeket okoz neki.

Amou Haji (1928. augusztus 20. – 2022. október 23.) egész életét az iráni Dez Gah faluban élte le. Az igazi neve nem ismert, és beceneve, Amou Haji, valójában egy becenév, ami „régi időzítőt” jelent. 

Egyedülálló életmódjáról készült képek és beszámolók miatt vált ismertté világszerte. A helyiek „piszkos emberként” ismerték, és ő maga egy egyszerű és visszavonult életet élt, távol a modern civilizációtól.

Az évek során bőre koromszínűre változott a szennyeződéstől, és egy nyitott lyukban aludt vagy egy puszta épületben, távol az emberektől. Életmódja, bár sokak számára szokatlan, reflektál néhány ember vágyára, hogy teljesen elszakadjon a társadalomtól és a modern élettől.

Néhány fotó a Google segítségével Amou Hajiról




Megosztom
  „Színes angol-magyar példamondatok” - Miért érdemes online nyelvet tanulni 2. rész

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .