Ki volt „Pretty Boy” Floyd?

A „Pretty Boy” Floyd Charles Arthur Floyd, egy amerikai gengszter és bankrabló beceneve volt, aki a nagy gazdasági világválság idején tevékenykedett az Egyesült Államokban. 1904. február 3-án született Adairville-ben, Kentucky államban, és 1934. október 22-én halt meg East Liverpoolban, Ohio államban.

Floyd arról vált hírhedtté, hogy az 1930-as években részt vett egy sor bankrablásban és bűnözői tevékenységben. Bájos és karizmatikus bűnöző hírnevet szerzett magának, ami a „Pretty Boy” becenévhez vezetett. Floyd több nagy horderejű bankrablásban is részt vett, gyakran dolgozott együtt más korabeli hírhedt bűnözőkkel, köztük John Dillingerrel és Baby Face Nelsonnal.

A Pretty Boy Floyddal kapcsolatos egyik leghírhedtebb incidens az 1933-as Kansas City-i mészárlás volt, amelyben több rendfenntartót is megöltek, amikor megpróbálták kiszabadítani egy bűnözőtársát az őrizetből. Bár Floydot gyanúsították az érintettséggel, nem volt konkrét bizonyíték a mészárláshoz.

Floydot végül 1934-ben, Ohióban a rendfenntartókkal vívott lövöldözésben ölték meg. Bûnügyi karrierje rövid életû volt, de maradandó örökséget hagyott hátra, mint az amerikai bûnözõ alvilág egyik színes és hírhedt alakja a nagy gazdasági világválság idején. Élete különböző könyvek, filmek és a populáris kultúra egyéb formáinak tárgya is volt.

A bankrabló arról is elhíresült, hogy állítólag a bankok kirablásakor a hiteljegyzéket is elégette, így sok embert szabadított meg a tartozásoktól.


Megosztom
  Egy nem minden napi pillanat