Közlekedési változások Budapesten

Több helyen is felújítják a vágányokat az Erzsébet királyné útján és a Kolozsvár utcában, ezért július 8-a, szombat hajnaltól július 14-én, péntek estig változik a villamosok közlekedése, a 62-es és 62A villamosok hétköznapokon a Mexikói útig közlekednek, a 69-es villamos helyett pedig a teljes vonalon, a Mexikói út M és Újpalota, Erdőkerülő utca között pótlóbusszal lehet utazni.

A július 8-tól július 14-ig, egy héten át tartó munkák során az Erzsébet királyné útján és a Kolozsvár utcában több helyen is karbantartják a vágányokat. Ezek a munkák nélkülözhetetlenek a villamosközlekedés fenntartatásához.

A 69-es villamos nem jár a vágányzár teljes ideje alatt, július 8-14. között, helyette a Mexikói út M és Újpalota, Erdőkerülő utca között a 69-es pótlóbusszal lehet utazni.

A 62-es és a 62A villamosok július 10-től, hétfőtől július 14-én, péntek estig módosított útvonalon, a Blaha Lujza tér, illetve Kőbánya alsó vasútállomás és a Mexikói út M között közlekednek.

A pótlóbuszok a villamos megállóiban, illetve a megállóhelyek közelében levő buszmegállókban állnak meg.

A 69-es villamospótló busz mellett a BKK további alternatív utazási lehetőségeket is ajánl a térségből:

  • Újpalotáról a belváros felé a 7-es, a 7E, a 8E, 108E és a 133E autóbuszokkal is lehet utazni;
  • a Bánkút utca térségéből a Bosnyák tér a 124-es, az Örs vezér tere a 231-es busszal is elérhető;
  • az Öv utca környékéről a 124-es és a 125-ös buszokkal érhető el a Bosnyák tér.

Az 5-ös, 973-as autóbuszokra és a 69-es pótlóbuszra július 9-én a Miskolci utcánál, 10-én az Öv utcánál mindkét irányban, 11-én a Nagy Lajos király útja / Czobor utcánál a belváros felé a megszokottól eltérő helyen, a közúton kialakított megállóban lehet felszállni.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.


Megosztom