Közlekedési változások Budapesten

Több helyen is felújítják a vágányokat az Erzsébet királyné útján és a Kolozsvár utcában, ezért július 8-a, szombat hajnaltól július 14-én, péntek estig változik a villamosok közlekedése, a 62-es és 62A villamosok hétköznapokon a Mexikói útig közlekednek, a 69-es villamos helyett pedig a teljes vonalon, a Mexikói út M és Újpalota, Erdőkerülő utca között pótlóbusszal lehet utazni.

A július 8-tól július 14-ig, egy héten át tartó munkák során az Erzsébet királyné útján és a Kolozsvár utcában több helyen is karbantartják a vágányokat. Ezek a munkák nélkülözhetetlenek a villamosközlekedés fenntartatásához.

A 69-es villamos nem jár a vágányzár teljes ideje alatt, július 8-14. között, helyette a Mexikói út M és Újpalota, Erdőkerülő utca között a 69-es pótlóbusszal lehet utazni.

A 62-es és a 62A villamosok július 10-től, hétfőtől július 14-én, péntek estig módosított útvonalon, a Blaha Lujza tér, illetve Kőbánya alsó vasútállomás és a Mexikói út M között közlekednek.

A pótlóbuszok a villamos megállóiban, illetve a megállóhelyek közelében levő buszmegállókban állnak meg.

A 69-es villamospótló busz mellett a BKK további alternatív utazási lehetőségeket is ajánl a térségből:

  • Újpalotáról a belváros felé a 7-es, a 7E, a 8E, 108E és a 133E autóbuszokkal is lehet utazni;
  • a Bánkút utca térségéből a Bosnyák tér a 124-es, az Örs vezér tere a 231-es busszal is elérhető;
  • az Öv utca környékéről a 124-es és a 125-ös buszokkal érhető el a Bosnyák tér.

Az 5-ös, 973-as autóbuszokra és a 69-es pótlóbuszra július 9-én a Miskolci utcánál, 10-én az Öv utcánál mindkét irányban, 11-én a Nagy Lajos király útja / Czobor utcánál a belváros felé a megszokottól eltérő helyen, a közúton kialakított megállóban lehet felszállni.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.

  Bubi 3.0

Megosztom