Piásan is át tudta úszni a Dunát

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt és végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott egy 32 éves, büntetett férfival szemben, aki tavaly májusban ittasan, számos közlekedési szabályt megszegve közlekedett a III. kerületben, amikor a rendőrök őt üldözőbe vették. A férfi a menekülése során, az autót hátrahagyva végül a Dunába ugrott, és átúszott az Óbudai-szigetre, ahol a rendőrök elfogták.

A vádirat szerint a vádlott 2022. május 27-én a hajnali órákban a III. kerületben közlekedett ittas állapotban, biztonsági öv használata nélkül, egy lejárt műszaki érvényességű, fogalomból kivont gépkocsival. A férfi az Árpád hídról lehajtva, nem a megfelelő, biztonságos sebességgel kanyarodott rá a Szentendrei útra. Ezt a közelben tartózkodó gépkocsis járőrök észleltek, ezért a vádlott után hajtottak azért, hogy megállítsák. A rendőröket észlelve, a vádlott gyorsítani kezdett, ezért a járőrök őt megkülönböztető fény- és hangjelzést használva üldözőbe vették. A vádlott a menekülés során, a piros lámpán áthajtva, az egyik utcán jobbra kanyarodott, majd végül behajtott a Harrer Pál utcai parkoló végébe. Az ittas sofőr itt kiszállt az autóból, amit járó motorral az út közepén hagyott, ő pedig gyalog menekült tovább a rakpart felé, majd végül átúszott a Dunán az Óbudai-szigetre, ahol azonban a rendőrök elfogták.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a többszörösen – köztük hasonló cselekményért is – büntetett férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, továbbá a közúti járművezetéstől való határozott idejű eltiltást indítványoz a vádiratban.


Megosztom
  Még sem az lesz, mint amit ígértek