Elfogták Magyarország legkeresettebb bűnözőjét

A jogerősen kapott 15 év fegyház elől menekült a Dominikai Köztársaságba és élt egy banán ültetvényen az a magyar nő, aki több száz milliós kárt okozott magyar, illetve külföldi cégeknek, bankoknak.

Santo Domingo – Az Dominikai Rendőrség elfogta Európa legkeresettebb szökevényét, a magyar állampolgárságú Dudla Andreát , más néven ” Katona Esztert „, akit 2012 óta bújkál a magyar igazságszolgáltatás elől szökevényként. Most elkapták és visszatoloncolták hazájába.

A 2000-es években Dudla és két munkatársa valódi cégnek adva ki magát, hamis számlákat és fiktív banki kivonatokat készítettek, hogy több százmillió forintnyi kölcsönökhöz juthassanak a magyar bankoktól. A fiktív alap megteremtése után, hamisított okmányok és számlák segítzségével 1,9 millió eurós kölcsönhöz jutottak, amihez harmadik feleket strómanként, illetve hiszékeny magánembereket is felhasználtak a papírok aláírására, majd a kapott pénzzel elmenekültek Magyarországról.

2012-ben Dudla Andrea és élettársa, a magyarországi debreceni O. Róbert 4400 tonna kukoricát adott el egy magyar cégnek 865 ezer euróért, de mielőtt átvehették volna az árut, Andrea és partnerei is eltűntek, kukorica pedig soha nem létezett.

Központi Nyomozó Igazgatóság (Dicrim) és a közminisztérium különleges ügynökei megállapították, hogy a Punta Cana állambeli Bávaróban elfogott magyar állampolgárságú Andrea Dudla megtévesztési stratégiájának megismétlésére készült a Dominikai Köztársaságban.

Bizonyítékok gyűltek össze arra vonatkozóan, hogy Dudla Andrea ingatlan- és befektetési vállalkozók fedezése alatt hitelezők, üzleti partnerek, bankok, építőipari cégek és közeli barátok komplex hálózatát vonta be tervébe, amelyre több millió dolláros hitelezési eljárás indult. A projekt amire a pénzt szerették volna felvenni állítólagos házak és turistalakások építésére készült.

Borsodhir részletes cikket közölt a csaló debreceni húzásairól, amiben szintén több 100 milliós bevételre tett szert hamis papírok segítségével.

A vádirat alapján az említett trojka befolyásolható, kevésbé iskolázott, vagyontalan strómanokat felhasználva ismert hazai és nemzetközi pénzintézetektől vett fel kölcsönöket. A bankokat hamis számlákkal, meghamisított banki igazolásokkal, valótlan mérlegadatokkal, eredménykimutatásokkal, fiktív főkönyvi adatokkal tévesztették meg, azt a látszatot keltve, hogy az érintett cégek megfelelnek az elvárásoknak.

  Nemzetközi építészeti díjat nyert a BigSEE Awardson a Zazie Bistro & Bar

Megosztom