XVI. Benedek pápa állapota súlyos, de stabil

A nyugalmazott pápa éber, állapota stabil – hangoztatta Matteo Bruni szentszéki szóvivő a XVI. Benedekről kiadott közleményben csütörtökön.

    A XVI. Benedek vatikáni otthonaként ismert Mater Ecclesiae monostor forrásai az ANSA olasz hírügynökséget úgy értesítették, hogy a nyugalmazott pápa “nyugodt, és rendkívül békés”. Megerősítették, hogy XVI. Benedek pápa részt vett a csütörtöki mise koncelebrálásában.
    XVI. Benedek a pápai állam területén található egyházi épület első emeletén, saját hálószobájában tartózkodik. A monostorban szolgáló négy szerzetesnő, személyi titkára, Georg Gänswein érsek, valamint a képzett ápoló Eligio atya látja el. Jelen van a nyugalmazott pápa orvosa, Patrizio Polisca is.
    A Vatikán kora délután kiadott közleménye szerint a nyugalmazott pápa jól pihent az éjszaka, gondolkodása tiszta és teljesen éber.
    Állapota továbbra is súlyos, de a helyzet jelenleg stabil – hangsúlyozta a szentszéki szóvivő.
    Hozzátette, Ferenc pápa továbbra is imára szólítja fel a hívőket, hogy a nehéz órákban XVI. Benedek mellett legyenek.
    XVI. Benedekért mutatnak be misét a “kis Vatikánnak” tartott római lateráni Szent János-bazilikában pénteken.
    A Vatikán nem erősítette meg a német sajtó értesülését, miszerint az emeritus egyházfő állapota már a karácsony előtti napokban súlyosbodott, de a pápa nemet mondott a kórházi kezelésre. A pápák kórházának a Vatikántól nem messze lévő Gemelli-klinika számít.
     A nyugalmazott pápa abban a monostorban maradt, ahol 2013-as lemondása óta él.
    XVI. Benedek egészség állapotáról a Szentszék bocsát ki rendszeres közleményt, de a nyugalmazott pápa orvosa is jelzést adhat a beteg állapotának esetleges változásáról.

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .