FRIDA, az élet múzsája


A hideg idő beköszöntével kulturális feltöltődésre csábítunk mindenkit, hiszen november második fele a premierek időszaka lesz a Táncszínházban.

Megelevenedik a Nobel-díjas író, Gabriel García Márquez legendássá vált romantikus regénye – a Szerelem a kolera idején, megelevenedik az ikonikus Frida Kahlo alakja és megtudhatjuk, hogy milyen titkokat rejt az ecuadori Tayos barlang.

Duda Éva Társulat FRIDA, az élet múzsája
látványszínház – mozgó festmények tárlata
2022.december 7., szerda, 19.00
Nemzeti Táncszínház – Nagyterem
BEMUTATÓ


A Frida Kahlo, mexikói festőnő életét és művészetét feldolgozó látványos előadás egzotikus álomvilágba kalauzolja a nézőt a zene, a mozgókép és a táncművészet gazdag kifejezőképességére építve. Akárcsak egy különös tárlatvezetésen, a táncképek során megmutatkoznak a női sors szépségei és kihívásai, szenvedélyes szerelmi történetek, egy impresszív kultúra képei, karneváli hangulat és Frida életének egy-egy meghatározó pillanata. Nem Kahlo élettörténetét, hanem életútja és művészete által inspirálva egy önálló látványszínházi víziót mutatunk be egy drámai, ám mégis színes és élettel teli világról.


Eleonora Accalai

Frida: Eleonora Accalai
Diego: Kováts Tibor
Táncművészek: Bundschuh Vera, Déri András, Dragos Dániel, Füzesi Csongor, Ivanov Gábor, Kovács Mátyás, Nyeste Adrienn, Pataki Noémi, Temesvári Zsófia
Jelmez: Huszár Kató, Kiss Julcsi Díszlet: Duda Éva
Video mapping: Karcis Gábor
Fény: Pető József
Koreográfus asszisztens: Csák Beatrix
Produkciós asszisztens: Vitárius Orsolya

Produkciós vezető: Huszár Ágnes
Társulati menedzser: Vodál Anita
Rendező-koreográfus: Duda Éva

Megosztom