Pénz fejében engedik el a két gyorskorcsolyázót

Mint azt mi is írtuk, a két testvér Kínában és kínai színekben folytatná tovább a pályafutásukat. A döntésükben a pénz is dominálhatott, hiszen Kína több mint tízszeresét fizeti ki egy kínai sportolónak egy olimpiai címért.

Döntött a A Magyar Országos Korcsolyázószövetség. Fejenként 100, illetve 150 milliót kérnek amit az elmúlt három évben rájuk fordított a Szövetség. írja a 24.hu.

Kósa Lajos a nyáron még határozottan kijelentette egy interjúban, hogy a testvérek magyar színekben folytatják. Most elmondta, többször is egyeztettek azóta.

Kósa Lajos a szövetség elnöke hangoztatta:

Többször tárgyaltam velük, mindannyiszor megkérdeztem tőlük, mit tudunk mi tenni annak érdekében, hogy felülvizsgálják a döntésüket. Ők azt felelték erre, hogy semmit. Innentől nemigen volt mozgásterünk…

…Dobjunk követ rájuk azért, mert „használják” a másik énjüket, és meg akarják nézni, hogy mit és mennyit ér a tehetségük egy nagyobb piacon? Nálunk ötven millió forint jár az olimpiai aranyért, s ez egy méltó összeg, ám a kínai Vu Ta-csing a pjongcsangi győzelme után kétmillió dollárt kapott. Az nyolcszáz millió forint, azért más a nagyságrend – akad valaki, aki nem próbálna élni ezzel a lehetőséggel?

Címlapfotó: MTI

Megosztom